Prima Gård

Prima Gård

 

071

 

Prima Gård

.

Har ni hört talas om Prima Gård? Här kommer historien om denna lilla oas på Gotland.

Emma och Martin som är ägarna till Prima Gård idag samt deras två barn lämnade fastlandet och Malmö för Gotland. De hade ledsnat på karriärkrav, höga boendekostnader och inrutad vardag och längtade till landet, lugnet och tid med familjen. Svaret blev vackra 1600-talsgården Prima gård i Bunge utanför Fårösund, där de förra sommaren öppnade sin gårdsbutik. Här samsas egentillverkade produkter i keramik, trä och metall med rättvisemärkt inredning och ekologiskt ätbart. Ett litet gårdskafé frestar med nybakt, gjort på ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Så fort fikasuget tar över är det bara att välja på delikatessfika (det ordet älskar man ju!) som inkluderar både gårdens marmelad, ost och chokladpralin, RAW-fika eller klassiskt fika med kardemummabullar.

I den ekologiska delin finns bland annat ostar, lufftorkad salami och lammrygg, gårdstillverkade marmelader och surdegsbaguetter. Och så klart finns det ekologiska grönsaker att komplettera med, liksom jordgubbar och sparris om du besöker gården i rätt tid. 
Det vi gillar med Prima gård, förutom allt smarrigt och snyggt, är det fina tänket som genomsyrar hela gården. Avfallet komposteras, så långt det är möjligt används bara ekologiska råvaror och plast är sällsynt här. Emma och Martin jobbar mot att bli självförsörjande, och uppmanar även oss som besöker gården att tänka på miljön. Därför finns det inte så många parkeringsplatser till exempel, helst lämnar man bilen vid Bunge kyrka och promenerar sista biten (och hälsar på grannens lamm längs vägen).
.
.
.
686
.

050

 

026

 

037

 

040

 

 Denna RAW-fika som var fylld med dadlar, mandel och lakrits var en nog ett av det godaste jag ätit. Jag skall väl erkänna att jag var ingen fan av RAW-food tidigare, men det handlar bara om okunskap har jag nu förstått efter att ha testat tre olika kakor på Prima Gård då vi besökte detta ställe vid två olika tillfällen då vi återkom hit när våra vänner kom till ön igen. Vi ville så gärna visa dem detta ställe samt så ville vi fika mer så klart:) Man lär sig nya saker varje dag. Jag har lärt mig gilla raw-food:)

.

042

 

033

 

009

 

052

 

Prima Gård

 

 Här mitt i örtträdgården kan man sitta i lugn och ro och lapa sol under en kopp kaffe, vad kan bli mer rofyllt?

.

Prima Gård

 

 Kvinnan till höger är gårdsägarinnan Emma. Det är hon som bakar och tar fram recepten. Hon gav mig receptet på den goda RAW-kakan som jag har tänkt att testa att göra till hösten, spännande!:).

.

668

 

062

 

694

 

 Vår älskade lilla vovve ”Lotta-Nisse” älskade denna gården också liksom hennes familj 

.

644

 

650

 

Andra gången vi var där så satt vi ute i växthuset och fikade med våra vänner som sitter vid bordet bredvid.

.
659

 

Adress

Bunge Ducker 405
624 64 Fårösund

.

.

Kram/Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *