Pöl Harbour i Göteborg

Pöl Harbour i Göteborg

 

Pöl Harbour i Göteborg

 

.

.

Tjingeling vänner

.

Har ni hört talas om Pöl Harbour i Göteborg? Det är en mötesplats på Hisingen ett projekt som kallas ”Projektet Badkultur”. Älvstaden ska innehålla kontinuerliga gång och cykelstråk längs båda älvstränderna. Staden ska på ett kreativt sätt ta sig ut i vattnet och vattnet berika staden så att gränsen mellan vatten och land nästan intill upplöses, så är tanken. Parken och grönska ska vara lätt att nå och det ska vara lätt att komma ner till vattnet. I ett utav detta projekt så byggs denna Pöl Harbour badbassängen som är öppen för allmänheten. En pool som är värt ett besök om ni bor och är i Göteborg. Tidigare i våras skrev jag om bastun Svettekörka som ni kan läsa mer om här vilket är ett riktigt coolt ställe som är helt byggt på återvinning av glasflaskor och annat.

.

I söndags testade vi på hela familjen att njuta av denna arkitektur som är helt fantastiks. Jag får en känsla av Christiania i Köpenhamn på något sätt. Det där fria och kreativa tänket runt arkitektur det gillar jag. Jag gillar verkligen detta ställe!

.

.

Pöl Harbour i Göteborg

 

 Kolla in lamporna och duscharna som smälter in i hamnmiljön i Göteborgs hamn, smakfullt!

 

132

 

Pöl Harbour i Göteborg

 

149

 

161

 

 Inne i omklädningsrummet möts man utav dessa duscharna som är återvunna glasflaskor. Hela området är verkligen en upplevelse.

.

075

 

 In till omklädningsrummen står det inga skyltar för vad som är man eller kvinna, de är könsneutrala så det blir en överraskning vad man möts utav när man öppnar dörren till omklädningsrummet haha.

.

Pöl Harbour i Göteborg

 

 Här ser ni baksidan utav duschen där man möts utav halsöppningen på alla flaskorna. De låsbara skåpen ni ser åt höger får man låna när man besöker poolområdet, det är också gjorda utav återvunnet trä.

.

401.jpg1111

.

 Här ser ni den coola byggnaden utav bastun som kallas svettekörka vilket Göteborgarna har döpt själva:)

.

024

 

032

.

 Denna tjej är helt fantastisk, hon satt högre upp i värmen och njöt utav utsikten och värmen. Detta var verkligen en trevlig sak att göra för hela familjen.

.

Pöl Harbour i Göteborg

 

 Längst upp i svettekörkas bastu kunde man njuta utav utsikten mot Göteborgs hamn inifrån bastun. Hit åker vi klart igen!!

 

252

.

 För de männsikor som vill komma hit för att koppla och har glömt boken hemma, så kan jag berätta att ni kan vara lugna. Här finner ni ett litet charmigt bibliotek där alla är välkommna till att låna en bok och läsa. I ett gulligt litet glashus strax innanför entren finner ni detta bibliotek vilket mina barn uppskattade.

.

254

 

256

  Så himla charmigt!

.

 

 

 Om ni inte har besökt detta charmiga och mindre osvenska ställe innan så tycker jag klart att det är värt ett besök!

Det är ett billigt nöje då det är helt gratis också:).

.

.

Kram/Carola

7 thoughts on “Pöl Harbour i Göteborg

  • Carola says:

   Det får ni göra. Det var en härlig oas mitt i Göteborg. Bastun kommer att hållas öppen även under vintern vilket är riktigt mysigt!

   Stor kram Carola

 1. Laila Söderblom says:

  Fantastiska bilder du har tagit från Pöl Harbour. Här bor jag nästan granne och har inte varit där. Det blir ett besök där snart. Nu är jag så inspirerad. Måste dit och kolla. Kram Laila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *