Pizza hos Rute Stenugnsbageri

711

 

758

 

 

.

..

Tjingeling

.

Då har vi besökt och ätit de omtalade pizzorna här på denna Ö. Och jag förstår att de har ett bra rykte! Rute Stenugnsbageri ligger på den nordöstra delen på Gotland.  Det var något särskilt med att åka den lilla grusvägen fram till Rutes pärla, Rute ligger lite mitt ute i ingenstans men längs samma gata finns även en liten inredningsbutik som är värt att besöka. Att besöka detta stenugnsbageriet är en halvdags utflykt då det är ett härligt ställe att hänga på. Vi åkte dit vid 17,00 tiden då de börjar baka pizzor och vi stannade där länge. De har även rättigheter som gör att man kan sitta där och mysa på kvällen. Växthuset som vi satt i är ett nybyggt projekt som de startade upp i år om jag förstod det hela rätt. Vilket är mysig de dagar då det blåser ute. Här inne var det gott om levande ljus och brasan stod och brann under hela kvällen trots att det faktiskt var sol denna kvällen. Men mysigt är det här oavsett väder och vind. Vi besökte detta ställe tidigare då vi bodde rätt nära stenugnsbageriet så vi köpte vårt morgonbröd där några gånger, också super gott bröd!

Vi har gjort många besök på många bra ställen här på Gotland. Men denna kvällen var en utav de härliga kvällarna som jag kommer bära med mig varm om hjärtat. God mat, rätt miljö med riktigt goa vänner är väl ändå det bästa som man kan ha på sin semester. Bjuder er på ett regn av bilder vissa är objektivt fina och andra är ur familjens album med nära och kära. Idag får ni allt:)

 

 

 

 

754

 

.
812

 

Vem är det som håller om mitt lilla hjärta här?

Om inte självaste Ana Gil de Melo Nascimento spelar mamma Eva i julkalendern ”Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst” sändes 2012.

.

743

 

735

 

766

.

Bland de ljuvligaste pizzorna jag ätit efter den jag åt på Österlen här.

.

785

 

720

 

716

 

776

 

773

.

Då var det matdags igen:)

.

768

.

Kolla in ”Litens” söta hjärtformade pizza, så gulligt

.

771

.

Men jag kan varmt rekommendera den vegetariska pizzan, mums!

.

726aa

 

807

 

788

 

Jag vet att ni är många som gillar när jag fångar ögonblick med min kamera. Och det tycker jag att jag gjorde i denna bilden, hahaha. Detta är vår sköna vän Jocke

 

804

 

725

 

722

 

753

 

809

 

734

 

..

Jag vill tacka ännu en gång alla som var med på denna resa till Gotland, för herre vilka underbara dagar/veckor vi hade på denna fantastiska Ö. Det går inte i bild att göra denna ö rättvis men jag visar er ett axplock från vad den har att erbjuda.

.

Puss & Kram

CC

2 thoughts on “Pizza hos Rute Stenugnsbageri

  1. anette says:

    Mmmm så gott med stenugnsbakade pizza. Sen ser det ju super mysigt ut. Julkalender mamman hade jag nog inte känt igen alls haha….. kram Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *