Passon för mat

Passon för mat

 

Passon för mat

 

Passon för mat

 

Passon för mat

 Bubbies mochi ice cream från Hawaii. Dessa godsakerna sprang jag på förra året för första gången här på Eriksbergs hallen. Både Marie Serneholt och Oprah Winfrey har redan lovordat Bubbies. Magasin som SOLO, Plaza Interiör, Hej ljuva Hem och ShapeUp har också hakat på hajpen. Ni finner dessa på trendiga restauranger som Nobu, MGM, Grand Hotel, Aria Hotel, Caesars Palace, Bellagio, Mirage Resort och Treasure Island. Ni har väl inte missat dem?

.

.

.

 

 Välkommen måndag

.

Har helgen varit bra?

Här har den gått vansinnigt fort. Jag har så himla mycket bilder i min kamera. Så jag måste lägga ut ett inlägg till från Passion för mat.  Mässan som var i helgen. Plockar ut mina favoriter helt enkelt. Vi lyssnade på köksskolan där det fanns många bra föreläsningar. Vi valde att gå på lime, ingefära och chilimarinerade frutti di mare! Med Ulf Wagner. Sedan minglade vi runt och provsmakade en massa gott igen. Tänk er att gå runt en hel dag och bara äta och dricka gott. Det är himmelskt trevligt det här kan jag lova er!

 

Passon för mat

 

 Här får vi  en liten matlagningsskola utav kocken Leif Mannerström också. Leif och Per Moberg är mina absoluta favorit kockar. Så det var riktigt kul att se Leif stå i köket och jobba under mässan.

.

Passon för mat

 

 Vem är mannen bredvid mig?

.

Passon för mat

 

 Mums mums. Här testar vi god lakrits från Lakritsfabriken. Fick recept på en jordärtskockssoppa med lakritspulver. Det låter super spännande! Det måste jag testa någon gång.

.

Passon för mat

 

Passon för mat

.

Passon för mat

 

Passon för mat

 

 Kolla in dessa bröden, ljuvliga!

 

Passon för mat

 

Passon för mat

 

 Ni som följer min blogg vet ju att vår familj brukar besöka Höganäs Saluhall lite då och då. I helgen så var saluhallen med och ställde ut på mässan. Höganäs Saluhall är en riktigt vacker oas för sig. Så om ni åker neråt i landet i sommar så kan jag varmt rekommendera ett besök på Magasin 36 där Saluhallen ligger.

.

Passon för mat

 

Här ser ni familjen Lindhag. Två generationer arbetar idag i företaget. Det är dottern Julia som är motorn när det gäller recept, kokning och försäljning. Mamma Elisabeth håller i administrationen, logistiken och är allt i allo i kokeriet. Även andra familjemedlemmar drar sina strån till stacken.

Dom gör himmelskt goda marmelader, sylter och saft. Det som jag känner som gör dessa unika är att deras produkter innehåller mycket bär! Deras Pangsylt som dom gör på hallon eller jordgubbar men även på blåbär och lingon och finns i 580 g burkar är totalt ljuvliga. Det smakar som mosade bär. Inte en massa billiga tillsatser och en söt sörja utan det är faktiskt bär. Om ni inte har testat denna sylt innan så rekommenderar jag det till era pannkakor. Eller varför inte göra som jag. Ät rakt ur burken till den blir tom, hihi.

.

Vill ni ser mer från mässan i helgen så kan ni klicka in er hos min vän Jocke här.

,

Kram/Carola

tillvisitkort2

.

4 thoughts on “Passon för mat

  1. carola says:

    Blusen kommer från Style level. Det är sommarens kollektion så jag är inte säker på att den finns att köpa idag?.

    Kram Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *