Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

 

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

Att försöka få till ett bra kort med tre överspralliga och glada tjejer. Våra män står mitt emot oss och försöker få det perfekta kortet med tre olika kameror. Visst är det underbart, hihi.

.

.

.

Godmorgon!

.

 Igår var jag och min man på Passion för mat med ett gäng vänner. Det är en äkta upplevelse som inspirerar matroade hemmakockar till spännande idéer i det egna köket. 
På mässan hittar alla mat entusiaster ett utsökt urval av handplockade producenter och råvaror från kvalitetsinriktade leverantörer inom mat & dryck. Det finns ett urval av drycker som ofta presenteras tillsammans med mat. Jag har massor att berätta för er. Jag har köpt massor av underbara och vackra flaskor med vatten bl.a.. Men det förtjänar ett eget lite senare här på bloggen.

.

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

 

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

 

 Jag har alltid gillat Ernst. Speciellt hans matlagningsdel i hans program. Men efter att ha träffat och talat med han på mässan så gillar jag han ännu mer. Jag skriver under helt och hållet på hans livsfilosofi. I några minuter så var vi nästan tagna. I det enkla bor det vackra. Det gäller att ta vara på livet. Han berättade om hans passion och vad han tror på. Och jag måste säga att det är just så som jag ser på livet också. Ett härligt möte måste jag säga!

.

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

 

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

 

 Vi minglade runt hela dagen och bara njöt av dom goda delikatesserna och dessa väl utvalda råvaror. Nya leverantörer var presenterade vilket var roligt. Jag träffade på en vingård från Gotland här på mässan, som vi skall besöka i sommar. Självklart följer bloggen med då 

068

.

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

 

 Åhhh vad jag älskar dessa härligheterna. Ostron som ni ser här kommer från Grebbestad.

.

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

 

 Här dricker vi en hälsodryck baserad på Ostron, ingefära, äpplemust, vatten och citron. Den var både god och nyttig.

.

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

 

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

 

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

 

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

 

 Och sedan var det dags för Champagne så klart!

.

Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

.

Här har ni en av mina favorit utställare på mässan. Det är Vinimportören Xwine. Igår provsmakade vi en massa goda viner här. Jag är ju en riktig Amarone älskare! Och här drack jag både Amarone, Ripasso och Valpolicella Classico. Flaskan ni ser till höger är dagens stora favorit. Det är Recioto Classico DOC 2012. Fyllig som en Amarone men söt som en Sauternes. Kryddighet, strävhet och sötma. Tät röd-lila färg. Vinet har en syltig doft av katrinplommon, russin, choklad och viss kryddighet. Smaken är fyllig och söt med en välbalanserad fruktsyra och framträdande tanniner. Ett utmärkt dessertvin till ost med mycket sälta t.ex. parmesan eller efterrätter gjorda på mörk choklad. Ja ni hör ju?  Jag smakade på detta vinet förra året. Och jag har inte kunnat glömma den underbara kraftiga och söta dessertvin. Jag har aldrig smakat så gott vin innan. Så igår beställde vi en låda.

.

040

 

045

 

043

 

 

Nu skall vi åka upp till vår husvagn och sätta in vår nya mikro och fixa med lite annat. Snart drar ju säsongen igång. Då vill vi vara redo. Skåne är redan bokad till påsken. Det kommer också gå i gastronomins tecken.

.

Vi ses

Kram/Carola

tillvisitkort2

11 thoughts on “Passion för mat / Ernst Kirchsteiger

 1. Katrin says:

  Det här var ett av din bästa inlägg.
  MER sådant, tack! 🙂
  Jag njöt all the way.
  Snyggaste bröd jag sett med. Keep up the good work!

  • Carola says:

   Tack!! Ja det var verkligen en lycka att ställa frågor och prata med Ernst. Han är lika go som han verkar!

   Kram Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *