PANDURO PYSSEL & TIPS TILL ERA BARN

En dagens arm. Och döskallar från panduro, visst är dom coola?!:) Skall ge er mitt bästa pyssel tips här nedan!
Toodeloo!

Idag har vi en absolutely lovely day här hemma. Hämtade Sockret tidigt från skolan (frilufsdag på mjörnvallen) och därefter så åkte vi alla tre girlsen ner till stan och fika på vårt favorit fik här. Gick runt på stan och köpte avslutningskläder till sessorna. Hittade en super söt vi långkjol på Lindex bla.
Idag fick våra sessorn bestämma helt själva vad dom ville göra, eftersom mamma är helledig och jag ville verkligen göra något som dom ville göra. Då blev det pyssel! Vi har pysslat i timmar just nu och dom har inte tröttnat än. Och inte minst vår ”stor/lilla” konstnär i familjen Sockret! Hon kommer bli något stort i konst världen! Hon är fantastisk på konst, skulptering, färger, teater mm.


Döskallarna kommer från Panduro. Dessa är dom vita små döskallarna. Jag köpte även större i färgstarka färger. Jag måste bara berätta att det finns så mycket kul på Panduro just nu. Jag kommer ha många egengjorda halsband och armband by Sessorna C i sommar ♥ Pyssel tips!

Sätt på ugnen på 200grader. Ställ pärlorna rakt upp med 3cm mellan rum på ett bakplåtspapper på en plåt. Sätt in plåten i mitten av ugnen i 5 minuter. Och vips så har dom smält ner och blivit snyggt platta. Låt dom svalna på plåten sedan är det bara till att pärla. Se armbandet nedan på min arm.

(Tack för tipset Stockholman, du är bäst!)

Vi köpte pärlemonvita pälor på Panduro. (Dom är super fina) Men vi köpte även en fin gammalrosa pärlor och färgade döskallar i grön, orange, rosa & vit. Kan visa dom armbanden här på bloggen fram över om så önskas. Men här ovan på bilden kan ni se resultatet av pärlor i ugn i 5 min på 200 grader.
Här är världens mjukaste lera! Den varken färgar av sig, är ej hård, och den torkar ute i rummet, och framför allt så är den rolig att leka med! Ser ni bollen där i ena hörnet. Dockan har rullat i hop en boll i färger hon gillar. När den torkar så blir det en stuttsboll – coolt va?:)!
Det var riktigt kul att leka med denna leran. Även jag tycket om det, hihihihi. Jag får nog åka ner till Panduro och fylla på förrådet med denna lera. För idag så har vi nästan lekt upp alla burkar. Och just nu så har Panduro specialpris på just denna lera, passa på!
Nu skall jag fixa lite middag till mina hungriga små sessor! Och Daddy är på ingång, för modigen lika hungrig:)!
Vi ses!
KRAM

14 thoughts on “PANDURO PYSSEL & TIPS TILL ERA BARN

 1. Anonymous says:

  Tack för tipset, armbandet blev jättesnyggt! Detta ska jag testa med mina flickor. Vore skoj att se de andra armbanden ni gjorde också! Hälsningar Hanna

 2. Fröken Eila says:

  Vilka bra pysseltips! Jag frågade barnen om vi skulle smälta pärlor och göra armband…ja, men då får du köpa egna pärlor mamma, inte ta våra, sa de…hihi! Jättefina armband och döskallarna är sååå läckra!
  Ha en fin kväll!

 3. Vardagslyx says:

  Ja men visst är det kul med de platta pärlorna!? Julia och jag gjorde samma pyssel häromdagen. Och den där studsbollen var ju hur cool som helst, det måste vi prova:)

  Kram Pernills

 4. Anonymous says:

  A-G
  Vad fint det blir med era smycken!!
  Nu har jag köpt strykvattnet som du rekommenderade för ett tag sedan. Superhärligt! Tack för tipset och för en bra blogg!/Anna-Greta

 5. Anonymous says:

  Fina smycken och vilken rolig idé! Det måste jag testa i helgen. Tack för tipset.
  Din blogg inspirerar mig.

  kramar Nettan

 6. LIFE by TESS says:

  Love! Vilket kul pyssel och så finfin pärlor, det där måste jag nog ta mig en närmre titt på och vilket tips med pärlorna i ugnen. Det måste jag komma ihåg.

  Instagram är en app, som twitter fast man följer med bilder.

  Jeei, nu ska jag äntligen snart börjar blogga på som vanligt igen. Som jag längtar.

  Stor KRAM till er

 7. Anonymous says:

  åhh vad fint!!

  Tack för tipset :))

  Hur gör du med själva låsningen på armbanden ? / knäppet ?
  Kul å se en bild ? tips på vad som funkar bra..
  kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *