Ni måste läsa boken, Omgiven av idioter av Thomas Erikson

Omgiven av idioter av Thomas Erikson


”Omgiven av idioter” beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den ett konkret hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikations stilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen – dålig kommunikation

.

.

Hej vänner

Detta är en sådan extremt intressant och rolig bok som jag tycker att alla svenskar bör läsa. Boken behandlar DISC-modellen som är framtagen av en amerikan under 1950-talet. Teorin delar in människor i fyra olika personligheter: röda, gröna, blåa och gula. Jag kom först i kontakt med  teorin under min utbildning där vi tog upp psykologin mellan människor och hur vi upplever varandra. Jag valde sedan att lyssna på boken för att bli mer insatt på så sett att jag nu har den som ljudbok på Storytel, den är helt fantastiskt bra och det är en bok som jag tycker att alla människor ska läsa!

Det jag lärde om mig själv genom att läsa den här boken var att jag är röd person och nu förstår jag plötsligt varför jag är som jag är. Jag förstår varför jag är perfektionist, har högt tempo, vill bli klar med saker och se resultat. Varför jag ser livet som en tävling samt att jag är arbetsam: Jag vill komma till saken, jobba när jag är ledig, stör mig på människor med långa utläggningar och orädd för konflikter. Jag tar gärna positionen som en ledande roll och jag gör allt för att nå mina mål. Helröd är jag inte för lite solidarisk måste man ju ändå vara, en liten blandning helt enkelt mellan även blå och grön. Men just att vara rationell och resultatinriktad gillar jag skarpt.

De gula anses vara de som hela tiden vill ha roligt. De älskar att stå i centrum och prata, ofta om saker utan betydelse.

De blå är paragrafryttarna som alltid ska ha rätt. När de tar sig an en uppgift gör de den så noggrant att de inte blir färdiga.

De gröna är de passiva som inte tar egna initiativ, men de behövs för att de utgörs av känslomänniskor. De är väldigt lojala och snälla.

.

Detta ingår i mina studier och jag tycker det är riktigt intressant!

Boktips till er

Kram/Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *