Om man vann pengar skulle jag

louis-vuitton-champs-elysee-paris

.

Om man vann pengar skulle jag

.

.

Hej!

.

När man får frågan om hur man skulle spendera sina pengar när man vunnit på lotto, skulle säkert många direkt börja drömma om nya bilar, hus och exotiska resmål. Vi älskar alla att unna oss själva då och då; vi jobbar ju hårt, så vi förtjänar det! Å andra sidan, det finns många som även väljer att investera sin vinst i andra människor. Genom att välja välgörande ändamål som ligger dem nära om hjärtat, eller helt enkelt dela sin nyvunna förmögenhet med vänner och familj, har vissa personer verkligen gjort en god gärning, och det förtjänas att lyftas! Här är några inspirerande fall av vinnare som valt att använda sin vinst åt att hjälpa andra:

 Ordentligt med dricks

Det är naturligt att vilja spendera sin lotterivinst på de allra dyraste sakerna man kan hitta.

Bob Erb, å andra sidan, valde efter att ha vunnit 25 miljoner dollar att spendera 10.000 av dem på hamburgar-middag. Det var inget särskilt med restaurangen eller maten, han lämnade helt enkelt en check på beloppet till restaurangägaren som dricks, då han hade träffat honom tidigare och fått reda på att hans dotter hade cancer. Senare sade berättade han för Vancouver Sun om restaurangägaren, Cliff Luther, och hur denne hade reagerat på den genererösa dricksen: ”[Luther var] kom av sig såpass att det slutade med att jag fick steka mina egna burgare för att han blev så känslosam”.

Den anonyma donationen:

Det krävs ett stort hjärta för att kunna donera pengar utan att kräva något erkännande för sin handling. Ändå var det just precis vad en man i 50-årsåldern från södra Frankrike gjorde! Efter att ha vunnit hisnande 72 miljoner Euro, valde han att donera dessa anonymt till välgörenhet. Mannen, som delade upp pengarna mellan ett dussin självständiga organisationer som hjälper samhällets utsatta, krävde bara att bli informerad om vad pengarna användes till.

 Entrepenören

År 1996 vann Gary Brand stort. Som en del av en grupp på 8 personer, vann Gary sin del av en storslagen jackpot på 5.2 miljoner pund. Direkt efter vinsten passade Gary på att njuta av lyxlivet till fullo, genom en två år lång semester, men sedan blev uttråkad. Då han jobbat hårt under hela sitt liv var det svårt att vänja sig vid att använda dagarna till att sola på stranden. Istället bestämde sig Gary för att använda sin vinst till att köpa upp ett taxibolag. Gary har nu en flotta på 200 taxis, och siktar på att bara anställa de allra bästa chaufförerna.

.

Vad hade du gjort?

Jag hade investerat i livet. Vilket innebär att jag hade skänkt pengarna till cancerforskningen. Det är en sjukdom som vi måste hjälpas åt att forska runt, hitta botemedel. Det behövs pengar för att forskningen skall gå framåt. Inga saker i världen är värt något om man inte är frisk. Men att stödja cancerforskningen så hjälper man alla människor på jorden. Vad kan slå det?h

.

.

Kram/Carola

.

2 thoughts on “Om man vann pengar skulle jag

 1. Kristin/Onlyfemale says:

  Ville så gärna kommentera inlägget ovanför men det fick inte. Annonsen från tailsweep ”snodde” den översta delen där man kan kommentera samt halva bilden. Är det bara jag som har problem med det från min problem? Skumt men men. Skulle iallafall säga: du är ju så snygg och att vi har en weber av precis samma anledning som du är inne på. De är grymma,

  Kram

  • Carola says:

   Jag har fått flera som kommenterat det. Vissa reklamer som kommer från Tailsweep har stora bilder i telefonformatet. Men på vanliga datorer funkar det bra har jag sett. Men det är inte ofta det är så som tur är. Smart av dig att kommentera i detta inlägget då. Tack för att du informerar mig!

   Stor kram Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *