NORDIC SEA WINERY

NORDIC SEA WINERY

.

080

 

 Hello Bloggisar

.

 Arkitekturpriset tilldelas Nordic Sea Winery Showroom – visningsrum, vinbar och restaurang, kvarteret Kniven 1, Vingatan 2 i Simrishamn
– för en spännande byggnad med exteriör och interiör karaktär där ett intressant geometriskt formspråk med kontrasterande material samt olika volymer och linjespel ger ett estetiskt tilltalande helhetsintryck.

Byggherre är Takis Soldatos, ägare till Oenoforos/Nordic Sea Winery. Arkitekter är Hans Trägårdh Arkitekter och Per Söderberg Arkitektkontor.

.

Har ni någon gång besökt NORDIC SEA WINERY? För er som följt min blogg länge så har ni nog läst detta inlägg här i somras då vår familj besökte detta ställe på sommaren och satt ute i trädgården och drack vin och tittade ut över de nysatta vinrankorna.

Oenoforos jättesatsning på en egen vinanläggning startade 2006 när företaget köpte en nedlagd lagerbyggnad söder om Simrishamn. Ett år senare kunde Nordic Sea Winery starta sin verksamhet med att blanda och tappa viner råviner för den svenska marknaden. Från druva till färdig flaska eller box. Anläggningen har möjlighet att blanda och förpacka tiotals miljoner liter vin per år. Råvinerna kommer främst från Italien och Sydafrika. Just nu produceras ett femtiotal olika varumärken. I den runda påkostade besöksanläggningen presenteras vinproduktionen. Där finns också en en stor vinbar och en restaurang. Runt byggnaden växer vinrankor som ska bli till ett showroom med 25 olika sorters druvor. Allt från klassiska storheter som Chardonnay och Pinot Noir till tåliga hybrider och skånska favoritdruvor som Solaris. Om 3-4 år kan vin från denna vingård bli verklighet. Anläggningen beräknas ta emot 30-50 000 besökare per å. Och nu har vi varit här och besökt denna vinbar med guidad tur i fabriken för att se hur produktionen går och smaka på deras viner.

 

283

 

NORDIC SEA WINERY

 

– Arkitekturen på Nordic Sea Winery är skandinavisk och avskalad men ändå med en varm och glamorös känsla. De värdeord som har legat till grund för designen och arkitekturen genom hela projektet är organisk, välgjord, hållbar, innovativ, varm och unik.

Showroom på Nordic Sea Winery har en rund form inspirerad från de ekfat som vin ofta lagras i. En rolig detalj är att kommunen på initiativ från Nordic Sea Winery har låtit byta namn på gatan från tidigare Fabriksgatan till Vingatan.

.

NORDIC SEA WINERY

 

NORDIC SEA WINERY

 

 Vi startade detta besök med lite bubbel i glasen. Sedan fick vi se en film tillsammans innan vi klev in i fabriken för att se hur det hela går till.

 

NORDIC SEA WINERY

 

NORDIC SEA WINERY

 

 Vinprovningen bestod utav två vita viner och tre röda. Min absoluta favorit ser ni nedan. Finns att köpa på systembolaget!

.

NORDIC SEA WINERY

 

NORDIC SEA WINERY GUIDADE TURER

 

NORDIC SEA WINERY GUIDADE TURER

 

 Barnen hade ett alkoholfritt alternativ. Vilket var tre sorts äppelmust från Kullamust med en mycket god delikatessbricka likt dom vuxnas.

.

NORDIC SEA WINERY

 

 Kvällens bästa sällskap.

.

NORDIC SEA WINERY

 

NORDIC SEA WINERY

 

Ett tips ni inte får missa i sommar om ni är i trakterna. Klart värt ett besök!

 

 

Fabriksgatan 20,
272 36 Simrishamn
0414-186 70 

Kram/Carola

tii.majl - kopia

2 thoughts on “NORDIC SEA WINERY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *