NIMIS I MÖLLE AV LARS VIKS KONSTVERK LADONIEN

 

.

Här kliver vi runt på Lars Vilks konstverk Ladonien ”Nimis” ute på Mölle.

.

.

.

Tjingeling Vänner!

.

Idag besöker vi konst från Lars Vilks som blev riksbekant för några år sedan när hans rondellhund gav upphov till en häftig debatt. Långt dessförinnan väckte Vilks stort hallå med sina skulpturer i Kullaberg. Han började med att ta vara på ilandflutet virke från Skälderviken som blev till ett vittförgrenat klättertorn. Sedan byggde han nya konstverk av sten, placerade längst ned mot vattnet.

Kommunen ansåg från början – och under många år – att bygget var olagligt. Myndighetera gjorde nästan allt för att få bort »skräpet«, men Vilks gav sig aldrig. Nimis är inte ett konstverk som man tittar på en stund, och sedan går därifrån. De flesta vill klättra omkring, ta sig högst upp i det stora trätornet, slå sig ner och betrakta Arx, en jätteskulptur av sten och betong. Detta var klart ett konstverk jag aldrig skulle vilja missa. det var både vackert och roligt på samma gång. Och om inte minst en upplevelse som man sent kommer att glömma.

.

.

.

När vi såg denna så frågade vi våra flickor vad skulle ni skriva här om ni hade en penna. Då svarar vår lilla snabbt och rappt. – Justin Bieber stinker. Åhhh herre vad får hon allt ifrån? Hon är verkligen en liten Lotta på bråkmakar gatan. Hon har alltid haft en stark personlighet, men dock då väldigt trevlig sådan. Så sa vår första inskolningsfröken på kvartsamtalet. Och det har hon helt rätt i. Vår lilla Docka är en mycket trygg person som har egna ider när det kommer till allt, hihihi.

.

.

.

Hallå är det någon där uppe?

.

.

.

 

 Detta är ett måste när man besöker skåneland i sommar!

.

Vi ses lite senare.

.

.

KRAM

.

2 thoughts on “NIMIS I MÖLLE AV LARS VIKS KONSTVERK LADONIEN

  1. Helan says:

    Här blev det väl ändå inte alldeles rätt? Marken där Nimis byggts är ett naturreservat som ägs och förvaltas av Gyllenstiernska Krapperupsstiftelsen. Förespråkar du allas rätt att bygga på annans mark överallt? Ställ din friggebod på grannens tomt om den är större eller har snyggare utsikt? Bygg ditt lusthus i Kungsträdgården? Och glöm inte att flera besökare skadas vid Niims varje år. I år har bl a en liten kille fallit fem meter från ett av tornen ner på klipporna. Du kan säkert förstå att det inte är alldeles enkelt att undsätta de som skadas. Ofta får de hämtas med båt, ibland bäras upp på bår. Kanske på sin plats med en liten varning innan du utnämner Nimis som ett måste när man besöker Skåne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *