När in real life går före

När in real life går före

När in real life går före

När in real life går före

När in real life går före

När in real life går före

När in real life går före

När in real life går före

När in real life går före

Bilder från en lunch på Norda

Hej alla fina läsare.

När in real life går före den sociala median. Jag har haft ett litet media uppehåll och det har varit riktigt skönt. Denna våren har varit helt galet för mig och min familj. Jag har studerat på heltid, jobbat extra och varit mamma, fru och väninna och det tar på krafterna bara det 😉 Så därför har jag drivit denna bloggen lite på halvfart men nu är jag färdigutbildad och tog examen den 8 juni, vilket har lett till att jag sökt nytt arbete under våren. Och nu är även mitt sökande efter jobb äventyret med allt vad det innebär att skriva CV och personligt brev färdigt och jag har fått jobb i höst på två olika tandläkarkliniker här i vår småstad 🙂 Underbart, då jag slipper att pendla som tar en massa tid.

Nu har jag saknat att få redigera bilder och skriva här på roomofkarma.se min lilla oas, min lilla plattforma där jag skriver och tar upp det som jag tycker är härligt i livet och ibland mindre härligt. Lägger ut tips och recept på god mat men nu i sommar kan det komma mer resetip som jag vet att ni läsare gillar. Har fått över 55 mail ang att resa till Polen i sommar. Tänker att jag kanske borde göra ett nytt inlägg om bara Polen här. Jag skriver i många husvagnssidor om just Polen och det är mycket uppskattat. Jag har jobbat mer med Facebook den senaste tiden. Svårt att hinna med att vara överallt. Men nu över sommaren jobbar jag på timmar och kommer ha mycket mer tid och kan då återvända till er här. Ni är många som har skrivit till mig privat och undrat vart jag tagit vägen. Det värmer och det tackar jag för att ni kikar in till mig varje dag och saknar mig. Vet att tiden är en bristvara i samhället och jag ser också att ni inte hinner skriva i kommentarfältet som det gjordes förr. Det är så för alla bloggare! Men det är de där varma privata inlägget som värmer och jag vet att ni finns där. För vad vore en blogg utan läsare? Jag har inte varit så aktiv på att svara när frågor kommer upp under våren men jag ska ändra på det då jag har mer tid för er och roomofkarma.

Nu är det nya tider, och jag känner att jag börjar få min energi tillbaka. och jag jobbar mot nya mål. Men först ska jag ta och njuta av sommaren och lugnet.

Om 30 minuter ligger jag i tandläkarstolen och är patient, den årliga kontrollen och sedan ska jag börja bleka mina tänder igen 😉 Och på torsdag ska jag fixa mina ögonbrynen. Jag har börjat gå promenader och tänka lite sundare i matväg. Det är en helrenovering på mig som råder denna veckan. Allt har sin tid liksom, nu är det mitt yttre som måste fixas 😉

Ses i morgon vänner!

KRAM

3 thoughts on “När in real life går före

 1. Bleka tänderna, antar att du gör det hos en tandläkare? Kan du rekommendera vad/vilket man ska ha/göra?
  Priser?, mellan tummen o pekfingret?
  /kram Nettan

  1. Hej Nettan.
   Ja det stämmer, jag bleker dem hos en tandläkare. Jag gör det på det mest skonsammaste sättet man kan bleka tänderna på. Tandläkaren tar och gör avtryck och tar fram ett par skenor som passar på överkäke och underkäke, dessa skenor kan man använda om och om igen genom åren. Sedan köper jag ett medel som heter Opalescence 16% som jag lägger i mina skenor. Dessa skenor sover man med över natten, så tänderna bleks skonsamt och milt över natten. Med risk för att få isningar så brukar jag sova varannan natt överkäke sedan tar jag underkäke och så håller jag på så några nätter i rad tills jag blir nöjd med blekningen.

   Jag gjorde mina skenor för ca 9 år sedan och har blekt mina tänder i dessa skenor vid två olika tillfällen och nu är det dags igen. Jag köper då två sprutor som kostar 150 kr/st alltså 300 kr för att bleka både underkäke och överkäke. Och Opalescence köper man hos en tandläkare.
   Skenorna som man gör är dock dyrare, det kostar runt 3000 kr för både överkäke och underkäke och då får du med en blekning också.

   Men var rädd om din emalj och blek dom bara hos en tandläkare med beprövade preparat. Du kan förstöra emaljen och den kan du inte reparera igen. Så det är värt att gå till en tandläkare. Det är dyrt första gången men sedan har du skenorna och då kostar en påfyllning endast 150 kr/st och vanligt är att du behöver 1-2 sprutor.

   Lycka till!
   /kram Carola

 2. Tack för ett mycket bra svar både vad gäller priser o tillvägagångssätt!
  Jag har skenor sen tidigare så då borde jag kunna använda dem. De är gjutna efter mina käkar. Kan jag köpa medlet direkt då hos min tandläkare tycker du? Eller bör jag göra första behandlingen hos henne?
  Vad skulle du råda mig till?
  Tack!

  /kram Nettan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *