Morsdag på Taxinge slott


Morsdag på Taxinge slott

 

403

 

Godmorgon

.

Hade ni en bra mors dag vänner?

Då har även jag varit på Taxinge slott och Slottscaféet. Vida känt som Kakslottet och från TV-programmet Hela Sverige bakar. Här finner du norra Europas största kakbord med hembakat från det egna konditoriet. Allt från den populära räksmörgåsen till delikata tårtor. Kakbordet ändras över säsong och tid, men innehåller aldrig under 65 sorter. Detta är ett paradis för både ögat och för smaklökarna. Om ni inte redan har varit här så måste ni åka hit i sommar. Här kan du även shoppa kläder, inredning och konst i butiker som ligger på slottets ägor.

 

.

Morsdag på Taxinge slott

 

Morsdag på Taxinge slott

 

Här pågår det filminspelning för fullt – Hela Sverige bakar. Eftersom det pågick filminspelning så var det viktigt att vi gäster inte gjorde för höga oväsen som att busvissla eller ropa högt efter våra barn eftersom mikrofonerna är ganska känsliga. Men att smyga runt om kring inspelningen och fotografera, det fick man göra:). Ur Scenografin på en utav inspelnings studiorna. Miljön är fantastiskt skapande tycker jag. Jag fick liksom lust att greppa tag i en bunke och slev och börja baka en kaka mitt i trädgården, hahaha.

.

464


425

 

Morsdag på Taxinge slott

 

Eftersom det pågick tv-inspelning så kunde man stötta på en kamera man som stod och filmade en deltagande mitt i trådgården som här, där de intervjuar deltagarna för egna scener. Man gick inte säker någonstans:).

.

416

 

 Flickorna bus och kompisen ”Lo katten” lekte i trädgården, åt glass och fikade inne på slottet. En perfekt park för både barn och vuxna. Ett bättre sätt att fira mors dag på, kan jag inte tänka mig än på detta fantastiska slott.

.

419

 

Morsdag på Taxinge slott

 

Nu var det liksom dags att få avnjuta norra Europas största kakbord med ca 65 sorters hembakat bröd. Allt från smörgåsar till delikata tårtor som jag har hört så mycket om. Man avnjuter kaffet i biblioteket, eller om vädret tillåter, i slottsparken som ligger på en udde i Mälaren. En mer magisk miljö än detta har jag nog aldrig besökt. Här nedan ser ni  slottets mycket populära kak- och tårtbuffé.

.

Morsdag på Taxinge slott

 

049

 

Morsdag på Taxinge slott

.

Denna chokladtårtan var magiskt god kan jag lova er!

472

 081

 

 Önskar er alla en fin dag!

Kram/Carola

tillvisitkort2

2 thoughts on “Morsdag på Taxinge slott

  1. roomofkarma says:

    Men vilken lyx du och Anneli har som jobbar här vid detta fantastisk slott. Det kanske är tur att jag bor så långt bort. Annars så hade jag hängt här allt för ofta runt kakbuffén:)

    Stor kram Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *