MORGONRUTINER MED IPHONE MORNING KIDS

 

 

På kroken i morse till sessan.

 .

.

.

.

.

.

.

.

Hello Nya Veckan!

.

Jag måste få skryta lite om mina duktiga små flickor vi har här hemma. Våra morgonrutiner är som en dans nu förtiden. Alla är glada, tysta och gör allt vad dom skall utan att jag behöver tjata som jag gjorde förut. Det glömdes både sockar på fötterna till att borsta tänderna om inte jag stod där och tjatade som alla andra småbarnsföräldrar. Och själv är jag ingen pigg och glad morgonmamma, hihihi. Då undrar ni vad jag har gjort för att det skall bli så här enkelt och skönt på morgonen hemma hos oss?! Mina barn är 5 och 9år gamla och sköter sig helt och hållet själva!  Hur kan ni får det lika bra som vi har det?!. Jo, det skall jag berätta och dela med mig av idag!

.

Det finns nämligen en app att ladda ner som heter Morning kids för Iphone (det har båda mina flickor var sin). Det är det bästa appen som finns för småbarnsföräldrar! Så här står det om den.

.

Beskrivning

Morning Kids är för dig om du drömmer om att ha en bra start på dagen där dina barn glatt hoppa ur sängen, gå på toaletten och klä på rekordtid utan att du behöver stressa dem. Gör dina barn drömmer om att spela sig igenom morgonen rutiner? Appen Morning Kids gör rutinerna i ett spel och bidrar till att skapa en god stämning på morgonen.
”När appen körs morgonrutiner är klara utan mig behöva påminna barnen om dem. Vi har gjort upp tid på morgonen och är nu redo 10 minuter tidigare än vad vi brukade vara. Grundligt kan jag rekommendera appen till föräldrar som har barn mellan 5 och 10 år gamla. ” 
”Vår dotter, som är 7 år gammal, brukade vara den sista att avsluta sin rutin i morgon. Detta är inte fallet längre, hon nu slutar 10-15 minuter tidigare än tidigare och dessutom tycker att det är roligt. Vi rekommenderar gärna app till andra föräldrar. ” 
Appen är ett verktyg inte en uppsättning instruktioner. Den är flexibel och kan individuellt ställas in enligt barnets utvecklingsnivå och vad som är viktigt för den enskilda familjen på morgonen. Med Morning Barn barn uppslukad av sig redo för den kommande dagen och spela sig igenom morgonen. De upplever framgång genom: att kunna vägleda sig genom viktiga rutiner, återstående fokuserad och inte låta sig distraheras. Appen gör att morgonrutiner känns igen och sekvensen av de uppgifter är densamma, så att barnen kan relatera till vad som måste göras på morgonen.Även som förälder du också fokuserad på uppgiften, behöver du inte men avbryter barnet och behöver inte påminna dem om allt de måste komma ihåg att göra. 

.

Denna app finns att ladda ner på bla iTunes och kostar 15kr. Väl invensterade pengar som gör era morgonrutiner till en dans.

..

 .

Eftersom flickorna vill ha bra tider på sina appar så planerar dom klädvalen kvällen innan skolan/förskolan. Vilket är så roligt för oss föräldrar, att se hur dom planerar för sin morgondag och samtidigt så får dom bestämma själva vilket dom är mycket nöjda med!

.

.

.

.

.

 Idag vänner har jag lagat en absolutely lovely tomatpastasås, åhhh jisses vad gott det var och vad mätt jag är. Just nu känner jag mig som Svampbob fyrkant efter denna stooooora pasta portionen ♥ Men vad går upp mot en riktigt hemmagjord tomatpasta /sås kokad från grunden med skollade kvisttomater. En av hemligheterna med denna goda tomatsåsen är att jag lägger även i kvistarna i tillagningen eftersom den tillför en väldigt god smak. Recept kan läggas ut här på bloggen om så önskas?!.

.

.

.

.

KRAM

.

.

8 thoughts on “MORGONRUTINER MED IPHONE MORNING KIDS

 1. Miss Tess says:

  Vilket bra tips för alla som behöver det, ska jag lägga på minnet om det börjar köra ihop sig här;)

  Urtjusig kjol! 🙂

  Mmm, vad gott med pasta och tomatsås! Här blev det nybakta dumlekakor till kvällsmat för den här mamman, hihi.

  Kram

 2. helenasenklavardag says:

  Måste bara fråga, ska både dottern och jag och sambon ladda ner varsin app, eller räcker det med att dottern laddar ner den?

  Låter verkligen något för vår dotter som hittar på allt möjligt konstigt på morgonen!
  Kram Helena

 3. Cindy says:

  Det låter ju himla bra! Glöm bara inte att så små barn behöver hjälp med tandborstningen! Hälsar en tandsköterska! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *