MÖLLE KRUKMAKERI OCH CAFE


Mölle krukmakeri

 

 Här är grinden till detta paradis: Mölle krukmakeri och cafe.

.

mölle krukmakeri

 

mölle krukmakeri

 

mölle krukmakeri

 

mölle krukmakeri

 

 Dessa krukorna är så himla fina. Tänk er dessa med en klarröd julstjärna

Mölle krukmakeri

 

Hahah hur skön är inte dessa skyltarna på entredörren?!. Efter att ha läst öppettiderna så kan man konstatera att det är flexibel personal här, hihi. Och skylten, Gräset är grönare på vår sida, så jäkla osvenskt och så bra!.

.

.

Tjingeling!

Vi besökte givetvis den lilla charmiga krukmakeriet som ligger på huvudgatan ner till Mölle hamn. Ett vitt litet hus i en ljuvlig lummig trädgård. Här kan man även fika gott. Jag hittade hit för första gången för två år sedan. Där jag bla träffade Lisa Wohlfahrt själv. En riktigt spontan och härlig människa. Det inlägget hittar ni här. Själv så beskriver hon sin verksamhet så här

Vid foten av kullaberg, i byn Mölle, ligger krukmakeriet som står för det irrationella, långsamma och kanske något motsträviga. Ty i dessa tider när svensk industri fått för sig att den enda möjliga vägen är att producera mest möjligt, billigast möjligt och helst på andra sidan planeten, strävar vi envetet åt motsatta hållet.
14000kg rå lera förvandlas årligen till keramiska eviga ting, gjorda att nyttjas av mer än en generation. 15 gånger vandrar produkten via våra händer innan det slutliga resultatet godkänns. Varje föremål är ett eget original, lite lägre än grannen, lite ljusare, lite bredare eller tunnare. Lite vackrare.

Dom har också rätt, som går emot strömmen.
/ Lisa Wohlfahrt, Krukmakerska /

Ja, vad säger ni efter att ha läst detta från hennes hemsida. Man kan ju inte annat än att älska det hon gör och den hon här. Jag gillar verkligen hennes tänk och hennes keramik. Men hon är inte ensam i verkstaden. Hon har sin gojja Viktor som gillar att prata med kunder, han gillar dom yngre kunderna har vi förstått. För nu sist så ropade han verkligen efter våra flickor för att dom skulle komma tillbaka till han, och det gjorde dom. Efter en stund var det dags att gå igen. Men det gillade inte Viktor som då började ropa tillbaka dom igen, hihi. Och så höll dom på, innan vi gick.

Detta är ett ställe som håller oss varmt om hjärtat!

Mölle Krukmakeri
Mölle Hamnallé 9
263 77 Mölle
042-34 79 91

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *