Magiska fingrar

Magiska fingrar

 

Magiska fingrar

.

 

Här har ni en mycket stolt tjej på 8 år som har läst hela denna boken helt själv. Vi har ju tagit denna ledighet med ro och läst böcker och bara tillåtit oss själva att djupdyka ner i våra böcker. Man får ju passa på att läsa när man har den rätta och lugna känslan i kroppen, ingen skola, inga aktivitet och ingen plikt som kallar alls. Det är detta som vi kallar för jullov!

.

Idag tänkte jag att min lilla tjej skulle få redovisa lite här på bloggen för denna boken. Kanske har ni ett litet lässuget barn där hemma? Cornelia tycker att boken Magiska fingrar från LAVA Förlag  var lite svår men väldigt spännande. När man väl kom in i boken så ville man inte sluta att läsa:) Hon säger att hon vill läsa den hela tiden. Och det är ju så en bok skall vara!

.

Beskrivning
.
Magiska fingrar innehåller tre berättelser om Funny: Den gamla eken, Den mystiska myrstacken och Det övergivna huset. I den första berättelsen möter vi Funny när hon letar förtvivlat efter sin guldmedaljong som hon tappat någonstans i trädgården. Kanske intill den gamla eken? Tänk om det bara är att knäppa med fingrarna så kommer medaljongen flygande? Hon provar tummen och långfingret och snapp! Plötsligt kan hon tala med eken som föreslår att hon ska gå på upptäcktsfärd inuti trädet för att leta efter medaljongen. Därinne möter hon en samling oroliga lysmaskar, en livsfarlig spindel och en hjälpsam mus Funny är en tuff tjej som inte är rädd för äventyret. Och hon klarar förstås av farligheterna historien som berättas i magisk realistisk stil. Boken passar bra att läsa hög eller att läsa själv för barn som läst några böcker. Det har inte min tjej gjort tidigare så detta var väldigt stort för henne att hon har läst denna boken själv, hon hade högläsning blandat med vanlig läsning för sig själv. Hon fick bestämma takten själv så det tog lite tid men hon gjorde det och det måste vara bästa betyget för denna boken att hon ville läsa ur hela boken själv!
.
Så ni kan förstå att jag är riktigt stolt idag?!
.
.
Vad gör ni med era barn när ni är lediga?
.
.
Kram/Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *