LUSSEKRANS

Lussekrans

 

lussekrans

.

.

.

H E L L O  B L O G G E N!

.

OMG, vilken super god lussekrans jag bakade idag. Denna kransen innehöll massor utav mandelmassa och saffran. Jag gillar att överdriva med det goda. I denna familjen är inga torra tråkiga köpes kransar välkomna utan det skall vara rykande färska bakverk från mina egna recept. Nästan allt jag bakar är på fri hand, eftersom vi har familjemedlemmar samt släktingar som är glutenintolerans så är det naturligt för mig sedan 9 år tillbaka att ta fram egna recept och där av så blir det att familjemedlemmarna önskar smaker mm. Så i dag har jag tagit fram ett helt nytt och toooook galet gott recept på en lussekrans. Vi använder gluten fritt mjöl från Sempers men ni kan bara byta ut det mot vanligt vetemjöl om ni önskar baka samma goda recept.

.

.

Karmas Lussekrans

50g smör
1/2 pkt jäst
2 1/2 mjölk (röd)
1/2 dl socker
2 msk salt
2 tsk kardemumma hela korn
7 dl mix (kan bytas mot vanligt vetemjöl, då samma mängd rekommenderas)
1 pkt saffran
1 pkt mandelmassa (ta efter tycker och smak)
2 msk pärlsocker
1 st ägg till pensling

.

.

Smält fettet, tillsätt mjölken och låt det bli ljummet ca 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt socker, salt, kardemumma och saffran. Arbeta in 6 dl mjöl och låt jäsa i ca 30 minuter. Arbeta ihop degen. Kavla ut hela degen till en ända stor platt kaka. Bred sedan ut ett tunt lager utav smör och strö lite socker över. Sedan tar du och rullar i hop mandelmassan i en lång korv och sätter längst fram på den platta botten som du kavlat ut degen till. Börja sedan att rulla degen i en rulle från mandelmassan så att den kommer att komma längst in i rullen. Sedan skär du upp dom in skivor som du gör när du gör vanliga kanelbullar. Lägg dom i yttersta kanterna i en rund ungsform. Låt dom sedan jäsa i ca 20 minuter. Sedan penslar du dom med det uppblandade ägget och strö lite pärlsocker över. Sedan gräddar du dom in mitten utav ugnen på 225 grader tills dom blir gyllen bruna ca 20 minuter.

.

Detta receptet är bus enkelt.

Lycka till!

KRAM

4 thoughts on “LUSSEKRANS

  • roomofkarma says:

   Förmodligen den godaste krans jag ätit, hihi. Jag bjöd mina arbetskamrater på jobbet på denna krans och den fick goda betyg!
   Chefen åt resterna idag till kaffet, hihihi.

   Kram CC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *