LITE TIPS OCH RÅD AV ER TEXTIL KUNNIGA DAMER TACK

Goda nygräddade Criossanter  rakt ut från ugnen och till Söndags frullen hos oss.

 

 

 

..

Välkommen Söndag!

Idag har vi varit uppe med tuppen. Vi kickade igång denna söndagsmorgon med en lååååång promenad i småstadens lilla båthamn. Det är nämligen Lotta Pottas favorit promenad längst den långa strand. Sedan gick vi till Ica Maxi och köpte oss en stor och god frukost där alla tjejerna fick välja sin egna frulle favoriter. Jo, jag skriver tjejer eftersom Daddy är i Stockholm denna helg. Så denna helg har vi en riktig tjej helg här hemma. Men mycket kretsar runt laga mat, baka och tända ljus. Måla naglar och gå på stan i småstadens alla söta små butiker.

Denna fikon marmeladen är ett måsta på våra långa helg mys frukostar. Men idag hittade jag någon nytt på hyllan, svart Körsbärs marmelad. Den var också väldigt god. Denna sylten är ju rätt bra eftesom den endast har fruktsocker och inte en massa tillsatt socker. Men min LCHF går ju så där i helgen, hihihi. Jag kör LCHF på vardagarna men är dock inte så duktig på helgerna. Men vilket gör att jag inte går ner något i vikt så klart! Men jag  går häller inte upp. Ibland är man så där duktig. Men nu är jag inne i en period att bara njuta och må bra! Men jag har fått ett dunder bra LCHF tips av min fina arbetskamrater Caroline & Maria om en pasta som både mättar mycket, enkle och laga samt är god. Jag åter kommer lite mer om den i veckan när jag är på LCHF igen:) Jag har nämligen en sådan påse, som skall testas i veckan. Kommer med mer info om det för er som är intresserade.

 

Nu skall jag ta och pyssla lite här hemma. Jag funderar på om jag skulle ta och färga en kappa som jag har svart?! Jag har en super snygg kappa 100% bomull från J. Linderberg. Men färgen tilltalar mig inte längre. Den skulle vara super snygg i svart nu till hösten. Men jag är lite rädd att tråden som kappan är sydd med inte är i bomull, och kanske då inte kommer att färgas med utan kvarstår i grå/grön färg som kappan är i just nu. Hur vet man vad tråden är gjord av för kvalité? Hur vet man om den kommer att färgas. Om man är duktig på att sy och har tyg kunskaper (som i en sy behörs affär) kan dom se vad tråden är gjord av? eller finns det någon symbol på laben som talar om någon slags info? Är det någon som vet något om detta, så vore jag så himla tacksam! 

Ha en skön dag i solen vänner!

 

KRAM

14 thoughts on “LITE TIPS OCH RÅD AV ER TEXTIL KUNNIGA DAMER TACK

 1. Miss Tess says:

  Oh vilken mysig tjejhelg!

  Här är papsen också borta i jobb denna helg, jag också men på hemmaplan så lilla skatten blirbortskämd hos mormor och morfar:) Nästa helg hoppas jag dock komma iväg på lite spa, hade varit sååå skönt!

  Kram

 2. Therese says:

  Hej fina du för en fin blogg! Det är alltid lika trevligt att kika in hos dig! Jag vill bara tipsa om en fin LCHF-blogg, ”lchf a la lollo”. Där kan du hitta inspiration och ”pepp” och tjejen som skriver är inte mer än strax över 20 men det passar även oss! Ha en fin vecka! Kram!

 3. Eva says:

  Är tokig i marmelad o bröd.mmm gotti gotti.
  Har aldrig färgat nåt. Kan ju vara smidigt.
  Tack för din goa kommentar igår. Angående rygg problem så har jag skrivit ett inlägg om det idag… Så kolla om du vill. Och orkar.
  Kram vännen.
  Ta hand om dig.

 4. Svart, vitt & rött says:

  Croissanter är kanske inte det nyttigaste man kan äta, det kan jag väl hålla med om, men de är attans så goda! Jag kan inte heller hålla mig ifrån dem ibland 🙂 Lite måste man ju unna sig 🙂 Mmmmm!!! Tyvärr inget tips om färgningen, är superdålig på tyger och sådant, men jag tror nog också att det kan vara så att tråden inte färgas…. Ha en bra start på veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *