Lite plockmat och dessert på bara några minuter går alldeles utmärkt

Har ni plockat fram ljusslingorna än? Det gjorde vi i helgen och på söndag den 1 dec då ska vi plocka fram julgranen, julstjärnan mm ?

Denna tiden på året är så mörk och grå så vi måste lysa upp den med julpynt och god mat! Vi har inte haft många soltimmar denna hösten, jag kan inte minnas att vi haft en dån här grå höst någon gång tidigare. Så jag får nog köpa extra mycket belysning i pr då det blir lite ljus här hemma ?

Apropå god mat. I fredags hade jag min vän Ullis över på lite enkel Tapas & Cava. Ibland behöver det bara vara enkelt och snabbt för att man ska orka med, ska det vara avancerat varje gång man bjuder hem någon så kanske det aldrig blir av. Jag köpte lite goda smakrika ostar bakom charken, ölkorvar med tryffel smak, oliver och Tuc kex med salt och svartpeppar smak. Skar upp dom i tärningar och vipps så är det klart?? Och man får tid för att umgås och njuta.

Till efterrätt så bjöd jag på pimpad choklad, vilket innebär: att jag bröt fyra rutor choklad var som jag klickade en lite Creme fraiche, samt smulade mögelost över, toppat med några varv med svartpeppar kvarnen. Det låter udda men är jätte gott! Till det serverade jag såklart en god Nespresso med massa skummad mjölk.

Kanske något ni kan mysa med i kväll (lill lördag) mitt i veckan. Det behöver inte vara mer komplicerat än såhär ?.

Stor kram, Carola

2 thoughts on “Lite plockmat och dessert på bara några minuter går alldeles utmärkt

  1. Laila says:

    Hej Carola, du är så kreativ och skapar alltid mysig stämning hemma hos dig. Tack för superbra tips på lätt mingelmat lagom till advent. Perfekt att bjuda in grannen på till helgen. Önskar dig och familjen en härlig första advent. Kram Laila

    • Carola says:

      Tack Laila, ja ibland vill man bara ha tips på det enkla så man spar sin energi till att faktiskt njuta och kunna närvara i nuet. Stor kram till dig från oss alla i familjen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *