KULLAMUST FRÅN KULLAHALVÖN

Kullamust

 

Vad är mer höstigt och härligt än nyskördade äpplen?!. Jag önskade ni kunde känna den ljuvliga doften här. Det luktar höst!

 

kullamust

 

Kullabygdens Musteri, det lilla musteriet mitt på Kullahalvön i SKåne. Mustning är ett hantverk. Sedan 1929 har dom stolta vårdat denna tradition av att kallpressa nyskördade äpplen till äpplemust. Till dom kommer odlare och privat-personer sedan generationer med sina nyskördade äpplen, som sorteras och kallpressas till must för att sedan tappas på flaskor här på Kullamust.

 

kullamust

 

kullamust

 

Under säsong kan du köpa deras produkter; Kullamust i alla olika smaker (63 cl), Kullaglögg  samt Premium-sortiment på deras lilla egan Musteributik.
Här kan man även köpa deras typiska träbackar!

.

.

Tjingeling Vänner!

Nu har vi fyll på förrådet för årets alla mysiga glögg kvällar med levande ljus och höst mys. Detta är 5,e året i rad som vi köper glögg från Kullamust. Dessa flaskor kan man köpa i många välsorterade matbutiker runt om i landet. Men vi köper en som är vår favorit som egentligen inte är glögg, men vi köper den som det och värmer den också. Det är Äpple och kanel – Kullamust som vi värmer som glögg. Den är inte så söt som vanlig glögg och den är lite syrlig i smaken, super god! Om ni finner den i någon butik så kan jag varmt rekommendera den!

.

Brrr vilket ruskigt väder vi har idag vänner. Skall ta och tända lite levande ljust och laga lite mat till barnen. Funderar på att laga lite Italienskt till middag. Vi har nämligen köpt massa gott på Saluhallen i Höganäs bla en risotto Mushrooms, mums!

.

Vi ses i morgon vänner! (då kommer jag tipsa om en riktigt bra skånsk restaurang ni inte får missa om ni är på kullahalvön).  

KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *