Recept på en fantastiskt god och krämig laxpasta för 4 pers.
2 laxbitar (från frysdisken)
1/2 msk rapsolja
1/2 mak smör
1 liten rödlök
1 burk ört créme fraiche från Arla
1 tsk senap
1 dl grädde
1,5 dl färsk spenat
1/2 vitlök (mängd efter tycke och smak)
10 st mini Pilgrimsmusslor / blåmusslor
4-5 dl pasta
Riven parmesan till servering
Chili, Peppar & salt
Hacka rödlöken i små bitar och stek den i en stekpanna tills den blir mjuk i smöret. Häll på oljan och lägg sedan i laxbitarna i stekpannan och stek upp laxen och dela på den med stekspaden till lagom bitar (1-2 cm stora).
Häll sedan över créme fraichen, senapen och låt det små koka ihop. Häll sedan över grädden och rör ihop det till en krämig sås.
Pressa sedan i vitlöken, krydda med chili, salt och peppar efter smak.
Lägg i pastan allt efter som och rör om då det blir en krämig god pasta. Rör sakta i mer och mer pasta till det är en lagom mängd. Avsluta med att lägga i och röra in den färska spenaten.
Till serveringen river man över parmesanost och lägger på pilgrimsmusslor eller blåmusslor som är gjorda vid sidan om.
Detta är en fantastiskt god pasta alla dagar i veckan! Passar bra både till fest och vardag!
Ha en skön söndag vänner!
Kram
❤️
Tack Carola för ett enkelt recept på en krämig laxpasta. Ser supergott ut. Måste genast lagas! Kram Laila