Köpingsbergs Vingård

Köpingsbergs Vingård

 

Köpingsbergs Vingård

 

 

 

Godmorgon

Att jag älskar svenska viner vet ni nog redan vid det här laget. Och att hitta en ny vingård i vårt land är alltid spännande. Här hittade jag en vingård som ligger mellan Kivik och Ystad.

Vingården ligger på en höjd med en underbar utsikt över havet, Hammars backar och det böljande Österlenlandskapet.Odlingen består i dagsläget av 6000 vinstockar planterade på en vindskyddad södersluttning. vineri är sammanbyggt med våra besökslokaler. Huset är från mitten av 1600 talet men vineriet motsvara alla moderna krav på temperatur reglering, hygien osv. Deras arbetssätt är en blandning av modern teknik och klassiskt hantverk. Deras egenodlade viner säljs i begränsat upplaga två gånger om året och då är det kö in till den svenska systembolaget. För att hålla koll när den släpps så får man följa vingården på deras FB..

När vi besökte denna vingård i fredags förmiddag så träffade vi ägaren av Köpingsbergs Vingård, Carl-Otto. Han har även tagit fram egna mousserande viner, vilket vi testar den ena utav dem här ovan. Den var torr och mycket god kan ja intyga. Efter detta besök så åkte vår familj till Ystad för att köpa med oss två flaskor utav den goda drycken. Dessa vinflaskor säljs bara på systembolaget i Ystad och Simrishamn. Priset för denna flaska ligger på 136kr/st.

.

Köpingsbergs Vingård

.

 Här såldes även deras egna champagne marmelader, jordgubbs marmelader samt vinäger som passar riktigt bra med goda ostar och vin.

.

Köpingsbergs Vingård

 

  Besök i vingården inklusive Champagneprovning under kristallkronorna i Vineriet här ovan. Under sommarhalvåret har dem öppet. Vi åkte bara förbi här i helgen och hade turen att Carl-Otto var på gården, så vi kunde slinka in:)

.

083

 

119

 

126

 

 

.

Önskar er alla en toppen fin dag!

Kram/Carola

One thought on “Köpingsbergs Vingård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *