Köpenhamns bästa choklad på Peter Beier Chokolade

Köpenhamns bästa choklad på Peter Beier Chokolade

Köpenhamns bästa choklad på Peter Beier Chokolade

Köpenhamns bästa choklad på Peter Beier Chokolade

Köpenhamns bästa choklad på Peter Beier Chokolade

Köpenhamns bästa choklad på Peter Beier Chokolade

Köpenhamns bästa choklad på Peter Beier Chokolade

Jag med många älskar choklad! Jag har besökt ganska många olika exklusiva chokladbutiker, och vissa är bra men inte så där oförglömliga direkt. Men nu har jag stött på en oförglömlig chokladcafé i Köpenhamn.

Det som var extra roligt här var att vi fick testa och smaka på den  nya kakaobönan som kallas för  ”Ruby” den har den vackra rosa färgen som ni kan se ovan. Ruby  hon är en ren naturlig, baserad på den nya rödaktiga Ruby kakaoböna, vilket ger chokladen bara naturliga rosa färg och en lätt syrlig smak med söta och naturliga inslag av bär. Den gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas bubbel!

Vi köpte ett paket med vin och choklad. Det vanligaste är de tre slags chokladen: mörk, ljus och vit choklad. När man väljer en dryck i chokladbutiken så tar dom fram den perfekta chokladen för just din dryck. Det är det som gör det så speciellt.Det för att inte vinet eller chokladen ska ta över. Vi som valde ett torrt bubbel togs det fram en kartong med ljus choklad som passade helt perfekt ihop. Och det var verkligen en matchning i haven!

Personalen var verkligen passionerade med vad dom jobbade med, det kändes i deras yrkesstolthet och värdighet som dem bemötte oss med. Den klassen och servicen har jag svårt att säga att jag någon gång har hittat här hemma på ett café. Danska gör det där lilla extra som Svenskarna aldrig skulle kunna vara i närheten av. De mötte oss direkt när vi kom in i caféet med ett stort silverfat fylld med utsökta exklusiva stora praliner i olika choklader allt från ljust, mörkt, rosa. Denna smakproven sa allt om vad vi skulle tillbringa våra närmaste två timmar 😉

Vi beställde in ett glas bubbel som sedan gick över till två glas bubbel var och vi köpte olika praliner som vi testade till en den mysiga svala lokalen. Det var som den perfekta starten på en lyckad semesterdag i Köpenhamn. Det var så lugnt och personalen gick omkring och jobbade lugnt och sansat och dom pratade behagligt lågt. Det doftade ljuvligt från kastruller och plåtar som stod på bänken där dom bakade under tiden vi satt och bubblade och babblade.

Här fanns det goda bakverk som man kunde njuta till en kopp kaffe om så önskades. Jag hittade en hemsida där dom delar med sig av sina härliga bakverk. Klicka in här om ni ska baka någon gång.

Ni kan också klicka in er på deras hemsida här och klicka hem lite ljuvliga praliner. Jag kan lova er att det kommer bli en riktigt trevlig smakupplevelser!

Njut av värmen, den blå himlen, god mat, gott i glasen och vi kommer njuta av lite god choklad som jag hade med mig hem från Peter Beier Chokolade.

 

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *