Köksträdgården på taket

Köksträdgården på taket

Kreativt tänkande när det kommer till våra växthus där vi odlar grönsaker och örter. Vår altan är belägen i söderläge vilket är fantastiskt skönt. Men det är svårt få växtligheten att trivas i denna soliga och mycket varma uteplats. Altan ligger i ett hörn så det är totalt vinstilla och varmt vilket förlänger säsongen. Vi sitter ofta ute redan soliga dagar i mars till långt in på hösten.

Men vi ville ha en köksträdgård också. Då kom vi på att på andra sidan av lägenheten så är det endast kvällssol samt så blåser det lite på vårt tak. Och så fick vi iden om en köksträdgård på andravågen som blir närmare vårt kök också. Första åren testade vi med ett växthus på halvpall och det visade sig att grönsakerna och örterna stor trivdes. Så i år köpte vi en halvpall till för mer odlingar.

Vad odlar vi i växthusen på taket? Jo vi odlar sallad, ruccola sallad, tomater, mynta, rosmarin, salvia, dill, persilja, basilika, någon klöverliknande blomma som går att äta med gula blommor och krasse som växer lite för mycket för detta växthus. Det är första året vi testar krasse. Jag vill ha lite ätbara vackra blommor till matlagningen.

Fördelen med växthus på pall såhär är att det är lättskött. Det är lättillgängligt och fint att titta ut på. Det behöver inte vara så svårt att gå till växtligheter fast man bor i lägenhet mitt i stan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *