Kärleken till design/Arne Jacobsen

På fötterna i dag Converse
Arne Jacobsen Paul Henningsen Arne Jacobsen ffff Godmorgon denna tidiga sommarmorgon. fff Har just varit ute och gått med vår Nakenhund i den härliga svala småstaden. Det är skönt att gå ut tidigt innan staden vaknar och gatorna är helt folktomma. I dag tänkte jag skriva om min stora KÄRLEK till Arne Jacobsen. Han är nog mest känd för sina stolar Sjuan & Myran. Den svarta Sjuan stolen bär på en historia från Köpenhamn, för ca 10 år sedan. Vi köte stolen av en gammal man i Christiania, som då hade en liten liten secondhand butik. Det var strax innan stängning och mannen ville hem, så han släppte den för 200:-. Det är en gammmal stol från en nerlagd biograf i deras trakter. Den vita PH lampan som är designad av Poul Henningsen är ett loppisfynd som jag aldrig kommer att glömma! Det utspelar sig också i Köpenhamn för ca 10 år sedan. Vi var ofta i den staden på den tiden. Just för designen och arkitekturen. Vi hade bokat ett bord på vår favorit resturang Peder oxe. Vi var uppklädda och hade lite småbrottom till vårt bokade bord. Men kärleken får då syn på en liten skabbig secondhand butik ” Permanet Design” som låg på Bredgade 34 i Köpenhamn. Den låg några trappsteg ner som ledde oss in i en liten källare. Jag följde inte med in. Jag var helt säker på att där fanns ingen av värde eller design! Bara skit! Men ack nej! Ut kommer kärleken med en Ph lampa designad av poul Hennings, orginal med tygsladd och ettikett. Dessutom så kostade den en mycket liten peng! Det har jag fått äta upp, kan ni förstå! Sensmoral: Döm aldrig hunden efter håren. Den andra PH lampan är ett fynd på blocket några dagar innan julafton -04. Aj pendel som är designad av Arne Jacobsen. Är ett fynd från fikarummet på jobbet. Vi har gjort många second hand fynd i vår älskade stad Köpenhamn! & ibland har vi ropat in möbler på aktioner. Många av våra möbler bär på en historia.
När det gäller våra möbler kan jag inte möblera med udda tal. Vilket leder till att det blir extra dyrt för oss, eftersom jag vill ha 2 & 2 av allt!
I dag skall vi till Göteborg ”Kryddhuset”och köpa en massa härliga nya kryddor till sommarens grillkvällar. Har aldrig varit där men det skall vara stort och dom skall ha ett bra sortiment. Sedan blir det en sväng till Havet och svalka sig. I dag börjar kärlekens sem = Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *