Jag tillbringar många timmar på vägarna numera

Jag tillbringar många timmar på vägarna numera

 

Hej från rallyföraren idag

Här i Värmland och Närke kör dem som biltjuvar allihopa. Jag har kört mycket bil och på många platser i världen men jag har nog aldrig varit med om något liknande som här. Större delen av vägarna till skolan är 2+1 väg och det är mycket tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen/kvällarna som jag kör hem vilket medför att det är väldigt mörkt ute och det är också halt så här års vilket man tar det lite försiktigt om man har något att vara rädd om i livet, ibland är det snö på vägarna också. Men det får ingen här uppe i landet att sänka hastigheten. Utan det gasar på lika mycket som om det vore sommar väg och helt ljust ute. Här kör lastbilarna till och med i över 100 kilometer i timmen, jag som trodde att de skulle köra i 80 kilometer eller snarare hemma på Västkusten gör dem det oftast. Och det som medför på dessa 2+1 vägar är att alla dessa biltjuvar lyckas nästan alltid preja in sig i slutet av den tvåfiliga vägen där den går i hop till en, att verkligen vilja komma förbi mig när jag ligger i 90-100 kilometer i timmen. När det är nya vägar och mörkt ute så var det rätt otäckt faktiskt den första veckan men nu när jag har klimatiserat mig en aningens och fattat att det är hård tag som gäller och plattan i mattan så kommer jag efter denna vistelsen inte bara bli utbildad tandsköterska utan även en rallyförare i toppklass.:)

Så om ni ser en mörkbrun Volvo Cross Country susa förbi er så är det bara jag som fått blyfot och klimatiserat mig en aningens här i Värmland och Närke!

Kram/Carola

One thought on “Jag tillbringar många timmar på vägarna numera

  1. Haha, en gott skratt härifrån 😉 Och jag får nog erkänna mig vara lite av en sån där biltjuv…

    Kram Therese

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *