20-TALSHUSET PÅ ÖSTERLEN

En del möbler har stått kvar sedan husets första ägare bodde här. Nästan allt annat i hemmet är fyndat på loppisar i trakten. På golvet syns rester av tidningar daterade husets byggår, 1925. De användes som isolering mellan brädor och matta, men Christina tyckte att tidningsresterna var så dekorativa att hon klarlackat golvtiljorna.
Hej Godingar!

Idag bjuder jag er på Skavt och patinerat från Österlen! Huset är byggt på 20-talet och är så charmig så man dör! Själv så skulle jag nog ha vitmålade golv i huset men annars så gillar jag dom råa ytorna på väggarna osv.
Nope, förkylningen har inte släppt än. Grrrrrrr, jag blir nog tokig snart! Har fortfarande super ont när jag sväljer, ont i bröstet (tryck), helt täppt i näsan, ögonen är helt svullna. Men det konstiga med det hela är att jag har ingen feber och har aldrig hafta under denna långa förkylning som har på gått i snart 1,5 vecka:( Så det är ju svårt att hålla sig lugn då. Förmodlingen är det influensan. Vet inte hur den är i år eller om den redan har börjat. Men jag antar nog det. Jag ger det några dagar till sedan går jag till vårdcentralen igen och tar ett halsprov igen. Det kan kanske ha utvecklats till något?

I arbetsrummet samsas bilder på familj och barn med gamla fotografier på Katharina, husets första ägare.

I serveringsgången ståtar ett gammalt ­lutande diskställ med avrinning, fyllt med mixade tallrikar, där­ibland Rörstrands Alva.

Badrummet på bottenvåningen är nyinrett men går helt i äldre stil. Badkaret köptes på skroten i grannbyn Gyllebo, skrubbades rent och målades utvändigt mörkt grått.

Bilderna är lånade av Sköna Hem. Vill ni läsa mer om detta charmiga hem så kan ni titta in här.

KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *