Har ni hört talas om husvagns luffa?

Simple_plus_200_mounted

.

.

.

 

Tjingeling Vänner

.

Som vanligt så är det 100 saker som snurrar i mitt huvud!. Just nu är det semester planering.

.Har ni bokat era semestrar än? Här blir det ev en Europa tripp med husvagnen. Vi har några saker som vi måste köpa till husvagnen innan vi åker till värmen med husvagnen. Först så måste vi skaffa oss en ac som håller husvagnen sval under tiden som hunden får spendera några timmar själv i vagnen på dagarna (kan hända) . Det är lite annat som skall fixas också. Och jag behöver stor hjälp av er läsare som är vana campare. Vi är 4 st som skall ha med oss cyklar. Tidigare så har vi haft två cyklar på taket. En cykel fram på husvagnen och en cykel i husvagn. Att ha en cykel i husvagnen är alldeles för bökigt om vi skall åka långt. Det har varit ett alternativ här i Sverige eftersom vi inte stannar efter vägen och äter i husvagn som man kanske vill göra om man åker ner i Europa? Hur som helst så vill jag få med mig 4 stora cyklar smidigt på denna resa i sommar? Hittade ett bra ställ att ha bak på husvagnen hos Campingnetshop.se där jag har handlat tidigare, de är en Dansk butik från början och de har snabb och bra leverans. Hur fraktar ni era cyklar när ni åker ut med husvagnen?

Det är mycket som måste planeras innan en sådan resa. Jag måste vaccinera hunden samt skaffa pass till henne nu under våren. Jag är inte helt säker på vilket land det kommer att bli, och det måste jag veta inför en vaccinationen. Är lite osäker på vad som skall göras inför Frankrike, Tyskland, Danmark, Italien, Österike och Norge. Det är väl något av de länder som vi kommer att besöka denna sommar. Men hur skall jag vaccinera henne? Finns det någon där ute som har luffat runt med man, barn och hund i Europa? Hur kollar alla regler för hunden? Detta kan man inte få hjälp med hos veterinären sa dem. Utan det skulle jag kolla själv på Jordbruksverkets hemsida. Men det bara snurrar för mig faktiskt. När jag var ung så tågluffade och båtluffade jag runt i Europa och bland de Grekiska öarna. Och jag tänkte typ samma här, luffa runt i Europa med husvagn. Och det krävs en viss planering inför att detta skall fungera.
Så har ni lite tips till mig så är dem mycket välkomna!

.

.

Kram/Carola

.

.

.

One thought on “Har ni hört talas om husvagns luffa?

  1. Karin says:

    Vi har åkt husvagn till Tyskland och Tjeckien , men vi hade med oss ett par som var vana Europa campare vilket kändes tryggt . Vi har planer att besöka Frankrike eller Italien men vi har inte riktigt bestämt när det blir . Förmodligen inte in år . Vi hade med varsin cykel till Tyskland vilket jag tyckte var en aning bökigt varje gång vi skulle åka iväg så var det bök med att få fast dom så dom sitter som dom ska. Sen ska dom av igen osv …. Ändå var det bara två cyklar . Vi hade våra framtill eftersom det inte rekommenderas att ha dom baktill , det kan tydligen bli lätt vobbling ja krängningar . Men ni hittar säkert bästa lösningen på det. Väldigt trevligt att campa även utomlands , man har sin egen bädd alltid redo supermysigt , kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *