Hundra år av husmanskost

Hundra år av husmanskost

 

Detta är min absoluta bästa kokbok just nu! Jag älskar verkligen husmanskost! Maria Holm har samlat recept från 3 generationer mormödrar i Mormors Mat. Maria Holm är kulturvetare, journalist och kokboksförfattare. Hon har bland annat arbetat med TV och information, översättningar och skrivande. Hon har tidigare utkommit med böckerna Filmkokboken i samarbete med Mikaela Kindblom och nu Mormors Mat Svensk husmanskost i tre generationer. Bo Lundberg har gjort de fina illustrationerna och formgivningen. Bo Lundberg är verksam som illustratör och grafisk formgivare och har de senaste 16 åren jobbat med en mängd internationella kunder, såsom Chronicle Books, Escada, Rolls-Royce, The Guardian Vogue och MTV. Boken bjuder på recept som är enkelt att laga, få ingredienser. Naturliga råvaror. Fakta och anekdoter om receptens ursprung. Snygg retrodesign. Hundra år av härlig husmanskost samlad i en bok! Finns att köpa här hos Lava förlag. Klassiska recept från barndomen

 

Hundra år av husmanskost

 

Hundra år av husmanskost

 

Godmorgon

.

Detta året har jag verkligen börjat samla på böcker. Det där med böcker går ju också i trender tycker jag. Just nu är ju böcker en het trend i inredningssammanhang. Att ha en fin bok liggande på vardagsrumsbordet eller sängbordet känns ju riktigt fräscht.  Jag har börjat samal på mig en hel del bra böcker i år, känner att jag kan tänka mig någon form av bokhylla i mitt nästa hem. Jag kan tänka mig en sådan här stringhylla fast stor och välfylld:) Med böcker allt från kokböcker, inredningsböcker, barnböcker till deckare. Det ser så där lagom sofistikerat och vuxet ut på något sett haha.

.

Vi ses

Kram/Carola

 

2 thoughts on “Hundra år av husmanskost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *