HOVSENAP MED CHAMPAGNE OCH HONUNG

Från min uteplats och blogghörna just nu dennna härliga lördagsmorgon.

 

 

Hello Sötnosar!

Idag sitter jag ute och bloggar från min gamla lapp och äter vårt hembakta stenugnsbadade julknäckebröd, med årets första skiva av julskinkan, värdens godaste champagnesenap och rykande varm choklad. Ute seglar det ner stora vita flingor av kritvit snö som pudrar backen vit och fin. Här visar utetemperaturen -2,8 grader – helt magiskt underbart med detta lugn som vilar över småstaden denna morgon! 

Jag sitter också här och tänker på om jag kanske skulle köpa en plast gran i år? Jag har sett en super fin plastgran som ser riktigt riktigt äkta ut. Men det är ju ändå en plast gran liksom. Men jag vill inte ha en traditionell gran utan jag vill ha en i kruka och smalare som man ser i alla inredningstidningar. Men det finns inte att få tag på i denna delen av sverige. Så nu funderar jag skarpt på att ta den enkla och smidigare vägen – alltså en plastgran. Vad tycker ni om (observera bra) plastgranar? Är det någon av er läsare som har plastgran i år?

Mina stora underbara latte glas kommer från fina House Doctor och finns att klicka hem här hos fina Camilla Millamix. (kolla in det bra priset på dom stora fina muggarna) . Ni kan se mer av muggen på roomofkarmas fejja här om ni önskar.

Jag måste bara visa er världens och jag lovar er verkligen att detta är världens gooooodaste senap jag någon sin ätit!! Senapen kommer från Hovsenap och funnits sedan 1994. Den är totalt underbart god och den smakar verkligen champagene – ni måste bara prova den till julskinkan i år, den kommer bli sucsé!

..

 Hemma bakat är godast!

 

 Nu börjar lugnet infinna sig i vårt hem. Kylen är fullproppad av en massa god mat. Och flickorna chillar i en enda stor hög i soffan till levande ljus och äter clementiner som doftar i hela rummet – nu börjar det bli julfeelings hemma hos oss ♥

 ..

 Ha nu en ljuvlig dag vänner så ses vi lite senare idag! Förlåt för mitt lilla uppehåll här den sista veckan. Men nu har jag tid för roomofkarma igen:)!

KRAM

8 thoughts on “HOVSENAP MED CHAMPAGNE OCH HONUNG

 1. Ditti Hall says:

  Vilken underbar beskrivning av en lugn morgon. Jag önskar att jag också kunde känna så. Själv så skall jag laga julmat till 37 personer. Jag får vila efter julen.

  Kram

  • Carola says:

   Åhhh herre, laga mat till 37 pers. Det låter som ett stort jobb! Hoppas du får lite hjälp i köket ♥ önskar dig allt väl!

   Kram ♥CC♥

  • Carola says:

   Hej Tina!

   Den är köpt på jul på Liseberg. Dom hade en liten träbod där dom sålde deras sortiment. Men det finns många återförs runt om i landet som säljer dessa senaparna. Testa och googla på namnet så dyker det nog upp skall du se.

   Kram ♥CC♥

 2. Miss Tess says:

  Oh jag dör – senapen. Vilken typ av butik hittar man den i? Låter helt underbar ju, måste ha. Cravings efter en senap, hihi:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *