Guldkaggen

416

 

 

Hejsan svejsan igen

.

Två inlägg före kl 08,30 det är inte dåligt. Men jag har så himla mycket jag vill visa er söta bloggisar. När man är på resande fot så är det mycket som händer och man vill dela med sig så himla mycket av de upplevelser man har gjort. Och det händer mycket i mitt liv just nu och kommer göra ett tag framöver:). Men här kommer ett nytt ställe jag varmt vill rekommendera till er!

Det finns inte många platser på Gotland som har en restaurang, en karibisk bar och en glasskiosk som ligger precis vid en strand. Det här är allas absoluta favoritplats. Tjugo meter från Guldkaggen breder sandstranden ut sig med mjuka gräsmattor, sanddynor och långgrunt vatten. Här finns Vattenleken – en offentlig strand- och vattenlekplats för både stora och små. Ta med dig så många vänner du kan, för här är det mesta faktiskt gratis.

I en stor låda vid strandkanten hittar du massor av leksaker och bollar för utlåning. Det finns också ett volleyboll-nät för ungdomar och vuxna. Längst ut på piren finns dessutom ett spännande hopptorn. Om du inte känner för att äta på deras restaurang dagarna i ända, så ta med egen grillmat och grilla vid den stora grillen. Är du kvällsbadare så kan du uppleva underbara dopp i viken och fantastiska blodröda solnedgångar – kanske de vackraste på hela Gotland.

 

405

 

One Love är en skön karibisk utomhusbar där de spelar vinylskivor, mestadels vintage-reggae, men också andra karibiska gungeligung-rytmer. När solen skiner är det Jamaicansk BBQ och popgiss-tävlingar som gäller. I One Love dricker man helst Red Stripe, Mojito-drinkar och förbjuden rom (Ron Prohibido). Deras favorit-Bob-citat är: ”One Love, One Heart, Let’s get together and feel alright”.

.

316

 

Här blandas min livs bästa Mojito med ingefära. OMG den får högsta betyg i drinkväg. Skulle kunna ta färjan över till Gotland bara för denna drink en kväll, haha kanske inte riktigt men nära på!

.

362

 

320

 

326

 

#livetärallthärligt

 

361

 

Guldkaggen i Burgsvik är på väg att bli Gotlands nya öldestination. I ölbaren på restaurang Potobers finns hundra sorters öl att välja mellan. Eldsjälen bakom Potobers är krögaren Mattias Nordberg som också är medlem i Wisby Ölgille. Det skålar vi för här:).

 .

369

 

Mitt i barens trädgård så har det lagt ut en filt för att barnen skall kunna leka med lego, så enkelt och så himla bra.Våra små älskade det!

 

388

 

375

 

Här trivdes jag som fisken i vattnet!

.

411

 

414

.

 Baren är öppen och skylten är uppslängd på taket:)

.

346

 

354

 

395

 

322


401

 

423

 

Senare på kvällen gick vi in för att äta en god middag. Potobers är en restaurang med extra mycket kärlek till potatis! I Potobers serverar de personliga potatisrätter, alltifrån klassiska rårakor och beach-vänlig fish and chips, till somriga sallader och annorlunda potatisdesserter! Merparten av råvarorna är närodlade. Klart värt ett besök om ni är här. Vi gillade maten mycket här!

.

429


446

 

Så charmigt, en pannkakstårt-gör-det-själv beskrivning till barnen när det beställde en in pannkakor:) Det uppskattades av våra små tjejer i sällskapet.

.

.

.

Snipp snapp snut så var denna sagan slut!!

.

.

Kramizzzz

 6 thoughts on “Guldkaggen

 1. home2tiny says:

  Wow så mycket häftigt och spännande ni har varit med om i sommar. Tyvärr kommer vi inte iväg till Gotland i år heller, men det ligger ju kvar till nästa år….
  Tack för alla tips det uppskattas och som alltid är dina bilder ljuvliga. Kramisar Tina

 2. roomofkarma says:

  Det är väl tur att denna vackra ö finns kvar:). För vi kommer besöka denna ö många gånger till. Men nästa år blir det nog ut i Europa. Men man vet aldrig det kan bli en sväng hit också:)

  Tack för din gulliga kommentar!
  Stor kram Carola

 3. Pingback: Så mycket bättre – ROOMOFKARMA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *