Gott Nytt År

Då har ännu ett år passerat och ett nytt år är här.

Mycket hände året 2018. Jag gick klart min utbildning och tog examen som utbildad tandsköterska i juni. Lämnade studentlivet med både glädje och sorg, jag gillade verkligen studentlivet.

Jag sökte jobb och skrev CV vilket bara det var nytt för mig. Jag gick på intervjuer under våren/sommaren och tackade nej till många jobb då jag hade svårt att hitta jobb som passade mina önskemål. Men till slut så fick jag två riktigt bra jobb samtidigt? Ett utav dem var där jag jobbade under min studietid och där jag hade stortrivts från dag 1, så valet blev enkelt. Det var en slitsam tid då jag levde med den ovisshet när det kom till pendling, arbetstider mm. Men det slutade riktigt gott till slut!

Vår stora dotter åkte bort en hel månad under sommaren 2018 på ett konfirmationsläger. Vilket var tomt hemma för mig, jag saknade henne så jag blev nästan tokig. Men hon hade sin livs bästa sommar, vilket jag förstår. Hon träffade massa nya vänner och hade roligt varje dag. Bara en sådan sak som att bo med 60 ungdomar i en magisk vacker miljö under den bästa sommar som vi någonsin haft i sverige, de badade och var ute hela tiden. Unga och fria utan föräldrar ?

Sedan kom en tuff höst då min styvfar dog i cancer. Det var en riktigt jobbig period med mycket känslor, rädsla och sorg. Att se någon sakta dö mitt framför oss. Att höra någon ha andningsuppehåll för att senare kunna prata med oss igen. Vi vakade över styvfar i 6 dagar och det kändes som hela världen stannade. Vi slets mellan hopp och förtvivlan medans hans tillstånd åkte upp och ner mot ett slut. Jag har aldrig varit med när någon legat på sin dödsbädd på det här sättet. Så det var riktigt jobbigt.

Sedan kom perioden att ta hand om en ensam och förtvivlad mamma som totalt tappade handlingsförmågan i sin sorg. Så jag fick ta hand om begravning och allt runt omkring det. Det blev en mycket vacker begravning en vacker och solig höstdag. Den blev precis så som min styvfar och mamma ville ha den vilket kändes bra.

Detta tog musten ur mig och familjen helt. Vi slets med mycket ovisshet under året 2018. Det var avslut, dödsfall men också nytt fantastiskt jobb och en resa med just det jobbet som satte spår hos mig. Vi åkte till Malaga med mitt nya arbete under hösten och där hade vi stor fokus på träning med Gunnar Söderström med temat Våga vara så bra du kan. Det va just det jag behövde där och då och så även nu. Det är nämligen det som kommer vara mitt nya år 2019.

År 2019 kommer stå för hälsa, välmående och lugn. Jag har just börjat arbeta med mina muskler i höften hos en sjukgymnast vilket känns så himla skönt. Det är något jag har dragit på länge. Har haft ont i höften i många år men varit lite rädd för att det skulle vara något allvarligt, så jag har liksom stuckit ner huvudet i sanden. Det visar sig vara muskelproblem som jag fick en hint av Gunnar Söderström i höstas som också jobbar som naprapat.

Förra året(2018) stod för förändring, prövningar, utveckling och utbildning.

Detta året ska stå för lugn, balans, hälsa och kropp. Det kommer bli utveckling på ett helt annat plan. För stå still, det gör jag aldrig!

Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År.

Kramar Carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *