GÖTEBORGS FISKAUKTION TIDIGT IDAG

Kl 06,30 i Göteborgs fiskauktion i morse.

.

Todelooo Raringar!

.

Har ni haft en bra dag?

Igår hade jag rent av en jävla dag, vilket ledde till att jag inte fick en blund i ögonen på heeela natten. Jag mådde riktigt riktigt kast. Det är mycket saker omkring mig just nu, som jag inte har kontroll över. Och eftersom jag är en kontrollmänniska så gillar jag inte situationen jag sitter i just nu. Och dessutom så väntar jag på ett super viktigt besked som jag kommer att få om ca 4 månader (obs, jag är inte sjuk) Men det är en mycket betydelse fullt besked. Och att leva i ovisshet gör mig galen snart!

Men vad kan få mig att må bra när jag mår kasst?! Jo, fota fota fota ……….. Så jag väckte hela familjen kl 5,00 i morse, och drog med dom & Canon 550D ner till Göteborgs fiskehamn. Där det utspelar sig en stor fiskeauktion varje morgon kl 06,30. Jag ni kunde tro att det var en rolig miljö att fota. Det var en väldigt tyst plats. Aktionen gick till så att auktionsförrättaren sa en massa siffror och köparna nickade eller snarare blinkade när dom var med i budgivningen. Och ett litet ruskande när dom ville hoppa av. Det var en otroligt syn att se sådana rena regler och ett enkelt spel.

 

Här är budgivningen i full gång!

 

Jag var även inne i det som dom kallade fabriken. Det är CeGe:s fisk, där filear och förädlar dom fisk. Det var riktigt kul att se. Vilka proffs, dom var riktigt skickliga på att filea. Det var inte som en annan i köket, hihihi.

 

 

 

Sockret som är galen i skaldjur gick bananas här inne tidigt i morse. Hon tycket det var kul att kika ner i lådorna eftersom kräftorna var så färska så dom fortfarande ryckt till lite här och där i lådorna.

Här stod mina små älskade sessor och kikade på fiskauktionen. Rummet var kallt, men det var spännande också!

Idag tog jag 675 bilder från bara Göteborgs fiskauktion, ni kan förstå att jag behövde just detta idag! Fota får mig att må bra, det är verkligen det roligaste jag vet! Ni som följer mig på Instagram fick ju se lite bilder tidigt i morse redan.

KRAM

 

 

8 thoughts on “GÖTEBORGS FISKAUKTION TIDIGT IDAG

 1. Milla says:

  Åh WOW, dessa havskräftor! Och makrillarna, mums så gott! Spännande morgon, de är morgontidiga de där människorna som häller på med fisk.
  Visst är det hemskt det där med nattsömnen och kontroll. Jag känner till det så väl själv. Hade en sån natt häromnatten, som triggades igång av ett email som gjorde mig lite besviken, och sen var jag besviken på allt och alla (som inte alls hade med saken att göra) och natten var hemsk. Det är gräsligt att man kan förstora och hantera saker och ting som ligger långt fram, eller inte alls går att göra nåt åt just nu och ändå ska man älta …… Hoppas du får ta igen sömnen! Kram Milla

 2. Evs says:

  Åh vad händer då?!?! Hoppas nu inte det är nåt…jobbigt. Nåt med jobbet? Flytt? Nyfiken.
  Fantastiska bilder. Klockan 5.. Hihi inte dåligt.
  Kram Eva

  • Carola says:

   Hej Ulrika!

   Jag har haft denna tanken sedan i våras då jag inredde ett hus åt en familj. Jag känner förra Vd:n för ett av företagen där nere i fiskehamnen som berättade om var och hur det går till. Så på den vägen är det att jag hamnade där. Har tagit lite bilder som skall bli tavor ev. Men jag vet inte om man får komma dit annars? Du kan ju kolla med en lokal fiskehandlare i din stad som ev handlar sin fisk där nere i fiskehamnen i Göteborg.

   Stora Kramar CC

 3. Piazzan says:

  åh de där tankarna när de snurrar igång ….men men har insett vid den här åldern aatt det är ingen idé att försöka sova då …lika bra att göra något aktivt istället ……men det var ju underbart att du drog med dig hela familjen sådär tidigt på morgonen ….Underbara du !!..

  och underbara bilder…*ler

  Kram

  Pernilla på piazzan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *