GLUTENFRIA HALLON/BLÅBÄRS SCONES

 Kaprifolblomma har nästan blivit min favorit blomma just nu! Så ljuvligt vacker och doftar som en hel sommar.

.. 

.

Hello finingar!

Vad gör ni i regnet?

Här hemma har vi bak och mys dag med levande ljus. Ibland är det riktigt mysigt med mörka och regniga dagar som idag. Och jag har fått världens godaste recept på Glutenfria Hallon/Blåbärs scones som jag delar med mig av här.

 Här ser ni minstingen Céleste som är söt som en karamell, med en utav mamma EL:s goda hallon/blåbärs scones.

 

 

 

Eva-Lenas goda Hallon/Blåbärs Scones 

.

Ingredienser:

 3 dl Glutenfritt mjöl

2 dl Havregryn (sempers)

1 tsk Bakpulver

1tsk Bikarbonat

1 dl Strösocker att rulla bullarna i

1 krm salt

75 g smör

2 dl vaniljyoughurt

1 dl blåbär & hallon

.

Tillagning 

 Sätt ugnen på 225grader . Blanda torra ingredienser. Smält smöret, och häll det smälta smöret ner i de torra ingredienserna. Där efter rör ner Youghurten. Arbeta hastigt ihop allt till en kladdig deg. Blanda i de frysta bären. Häll upp strösocker på ett fat. Ta sedan och rulla ut scones till bollar som ni sedan rullar i sockret. Lägg sedan dom färdig rullade sconesen i formar. Gräddas sedan i mitten av ugnen i ca 15 min.

 

Har förstått att ni är många som önskar en titt in i huset ockås. Och här får ni en glimt.

 

 

.

 Oj oj, nu ringer min klocka. Dags att ta ut min gräddning ur ugnen – mums!

KRAM

 

9 thoughts on “GLUTENFRIA HALLON/BLÅBÄRS SCONES

  1. Ulrika says:

    Vilka underbara bilder du bjuder på!!!! Jag har hela utsidan full med kaprifol men tanken har aldrig slagit mig tidigare att jag kan plocka in den……….
    Den soda skålen på sista bilden fick jag full med jordgubbar i av mina arbetskompisar då jag fyllde år nu i sommar. Den är såååå läcker!!!

  2. Pingback: NYTT FRÅN THE PHARMACY | ROOM OF KARMA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *