GÅSAMIDDAG – Tunneberga Gästgifvaregård

Tunneberga Gästgifvaregård

 

Tunneberga Gästgifvaregård

 

 Förra veckan besökte vi Tunneberga Gästgifvaregård i Jonstrop (det ligger i skåne strax utanför Arild ). Tunneberga gästgifvaregård är det självklara valet för dig som söker en äkta skånsk matupplevelse. I genuin 1700-talsmiljö erbjuder vi skånsk mattradition med allt från sillabord till gåsamiddag. Ja, så marknadsför dom sin restaurang. Och jag är glad att jag hittade hit av en ren slump. Länge har vi talat om att vi skulle åka ner till Skåne i höst och testa en riktigt skånsk Gåsamiddag med allt vad det innebär. Och vi skulle inte kunna gjort det på ett bättre ställe än det här!

Miljön inne i restaurangen är både skånsk och historisk. Här jobbade det personal med stor passion för vad dom gör, det märktes direkt när vi klev in genom dörrarna. Efter att vi hade blivit visade till bordet så bestämde vi oss ganska fort för att beställa in både Förrätt: som bestod av den skånska traditionen, Svartsoppa med krås. För er som inte vet vad svart soppa är så är det en soppa som tilllagas av bland annat buljong och gåsblod. Den reds och smaksätts därefter med till exempel sirap, starkvin, cognac, vinäger, nejlikor, ingefära och kryddpeppar. Till soppan kan man servera kokta äppelklyftor och katrinplommon, gärna kompletterat med gåsleverkorv, kokt hjärta och hals mm.

Varmrätt: Stekt gås serverades med stekt kulpotatis, sås, rödkål, brysselkål, äppelmos och pressgruka. En sak som var mycket trevlig med denna middagen, var att personalen kom och serverade maten vid vårt bord. Sedan stod alla brickor och skålar kavar för påfyllning. Mycket trevligt sett att servera på tycker jag!

Dessert: Skånsk äppelkaka serveras med vaniljsås.

Detta var verkligen en mycket trevlig och social middag. Vid middagsbordet berättade personalen lite historia runt gåsamiddagen och den skånska traditionen, vilket var mycket trevligt och familjärt.  Middagen varade i tre timmar och det var mycket trevligt rakt igenom! Både för dom små och dom stora vid bordet.

 

Tunneberga Gästgifvaregård

 

Tunneberga Gästgifvaregård

 

Tunneberga Gästgifvaregård

 

 Så här ser en Svartsoppa med krås ut. Den luktade och smakade lite som pepparkaka. Men konsistensen är lite sträv. Det var gott med äpple och katrinplommon.

 

Tunneberga Gästgifvaregård

 

 Här bakom flaggan har ni födelsedags barnet  ”Daddy” som vi firade denna dagen, hipp hipp hurra!

.

Tunneberga Gästgifvaregård

 

Tunneberga Gästgifvaregård

 

Tunneberga Gästgifvaregård

 

Tunneberga Gästgifvaregård

 

 Denna Gåsamiddagen var ljuvligt god kan jag lova er. Och såsen som serverades till var helt galet god. Jag skulle kunna beställa in den i glas och dricka den med sugrör, hihi.

 

Tunneberga Gästgifvaregård

 

 Daddys tallrik, lite mindre sås …………

.

Tunneberga Gästgifvaregård

 

Tunneberga Gästgifvaregård

 

Jag kan varm rekommendera Tunneberga Gästgifvaregård, både för maten, miljön och den trevliga servisen! Hit återvänder vi igen men då för en skånsk Äggakaka!

Gåsamiddagen pågår 18 okt – 21 nov.

 .

.

Jonstorpsvägen 16
263 74 Jonstorp
Tel 042-367481

5 thoughts on “GÅSAMIDDAG – Tunneberga Gästgifvaregård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *