FÖR MYCKET – OUR WHAT?

Dagens lunch. Är detta för mycket mat på tallriken? obs. Detta är en liten tallrik)
Tjing!
Hur mår ni idag alla sköna bloggisar?
Sitter just nu och äter lunch. Men jag tror jag blir knäpp på denna LCHF maten. HUR MYCKET ÄR EN POT? OCh hur fort går man ner?
Jag tycker att jag läser bloggar. Wow, gick ner 7 kolon dom första 4 veckorna. Wow, kilona bara rasta av mig osv …… Men nu har jag hållt på i ca tre veckor. Och jag tappade ca tre kilon redan första veckan. Men nu pendlar jag upp och ner i 1 kilo hela tiden. Jag tappar ju inte kilot helt! Utan den leker bara med mig. Vad är det som händer? Äter jag för stora pot? Eller tar det tid i början. Kan det stå still en längre tid så här och sedan händer det. Eller gör jag helt fel? Eller fungerar inte detta på alla människor? Det är tankar som går runt i mitt huvud idag. ( Men lugn, jag skall inte ge upp än)
Jag är en mycket hungrig kvinna, tror jag:)! Måste man äta lite som en mus för att minska i vikt kanske. Är det det som är hela poängen med LCHF att man skall äta massa fett för att inte kunna äta mycket. Eller mycket? En vanlig pot menar jag.
Finns det någon söt bloggerska som kan dela med sig hur mycket i mängd man skall äta. Är denna pot för stor här ovan? I går så åt jag världens godaste blomkålspurre, åh my vad gott det va! Så åt kanske en tredjedel av ett blomkåls huvud. Är det för mycket som middag med 3 st stekta bacorn.
Nu måste jag rusa ut i parken med lilla nakenfisen som inte alls tycker om all snö som ligger på marken och kyler ner hennes små tassar.
Vi ses lite senare!
KRAM

15 thoughts on “FÖR MYCKET – OUR WHAT?

 1. lifestyle by moi says:

  Duktig du är!

  Jag läste mycket när jag åt enligt LCHF. Äter du tillräckligt mycket fett? När kroppen börjar förbränna känner du det, du bli jättevarm så fort du rör dig och då går du ner i vikt. Jag köpte cocosa fett i hälsokosten som jag la till vid varje måltid, även i varm dryck. Det kan vara så att din kropp är känslig mot grädde och creme fr och du kanske ska minska på detta och lägga till ”rent fett” smör eller cocosa fett (om dricker du mjölk eller använder i kaffet , turkisk youghurt?? Ta i så fall bort detta). När jag hade ätit Lchf i ca 2 veckor upptäckte jag att jag var mätt i stort sett hela dagen, det stora fettintaget gör att man håller sig mätt länge och jag kunde bara äta lunch och middag. Minska på grönsaker som innehåller många kolhydrater under en kort period, även bär tills det börjar röra på sig. Undvik alla kolhydrater du kan och använd bara det allra fetaste.. Och var inte rädd för fett, det är det som gör att kroppen förbränner.

  Nu åter till min blogg och försöket att ändra i den lite;-)
  KRAM

 2. Jenny says:

  Hej
  Nu vill jag diskutera igen 🙂
  Såg på efter 10 igår och där berättade de om en bok som handlade om LCHF och genetik. Kommer inte ihåg vad boken hette. Återkommer om jag hittar det.

  Iallafall handlade det om att vi är olika mottagliga för LCHF och en livstil passar inte alla.

  Med det sagt vill jag också säga att jag tycker att du ska strunta i vågen. Mät dig istället. På mig har det mesta visat sig i mindre omfång om midja och stuss. Märker också att jenasen inte sitter lika tight längre.

  Jag är inte jättekänslig för LCHF. Rasar inte iheller i vikt. Tror en del kanske förklaras av genetiken men framförallt om man inte har så mycket att ta av så blir det inga enorma viktras.

  Jag tycker att dina portioner ser utmärkta ut.
  Är också en hungrig kvinna och äter massor. Igår åt jag tex 2 kokta ägg med en burk makrill till frukost. Turkisk yoghurt/keso/hallon/kokosolja till lunch. Grekiska biffar med broccoli, avocado och fetaröra till middag. När jag kom hem från jobb kl 22 var jag hungrig och stekte 2 ägg. Åt detta med parmaskinka och sallad.

  Går du omkring och känner dig hungrig? Läste att hungerskänslorna ger signal att spara på energin man äter. De där bantardieterna som gör att man går hungrig ger liten viktnedgång direkt men ändrar sedan om ämnesomsättningen och ställer in kroppen på sparlåga och ”svårare tider”.

  Kan du lägga till någon aktivitet? Powerwalk?

 3. Brunkullan med Mosipperötter says:

  Mer fett! Det är det du blir mätt på, och det som du ska få energi ifrån!
  Du kommer märka att du blir mätt fortare ju mer fett du äter (magen kan bli lajbans i början, men det går över), och därmet äter mindre portioner och färre.
  Tanken är ju att man ska äta tills man är mätt. Men inte längre…(svårt;)..).

  Pröva följ en hel meny från en kokbok i en vecka varje dag, och se om du kan få ett litet hum om portioner och hur maten fördelas protein/fett/ osv. Drick vatten när du blir sugen första tiden. Sockersug kan sitta i länge och förväxlas med hunger. Mota Olle i grind.
  En tjock ostskiva med mycket smör som du rullar ihop kan också funka som tillfällig sockersug/hungerdämpare.

  Läs mycket bloggar om LCHF. De som gått ner mycket och hållit på länge är de som sitter inne med bästa tipsen och förslagen!

  Har man mycket att gå ner går det fortare.
  Har man lite att gå ner, så går det trögare och tar längre tid. Lika med alla dieter/livsstilsprogram.

  Bra sida:
  http://www.alltomlchf.se/maten/fett/

  Och kanske ska du välja att äta lite mindre grönt. Du kan ju höra till oss som är känslig på kolisar. Jag kunde äta en hel del, men just salladsblad och rotfrukt gick bort!

  En rejäl smörklick (med lite kryddor i så blir det godare) till laxen istället för dressingen.
  Mättar mer!

  Väg dig max 1 gång per vecka. Varje fredag kanske?
  Mät dig helst istället för att väga dig.
  Du kommer märka att trots att vågen visar plus en vecka eller två, så har midjan och låren krympt i cm!! Vikten liksom fördelar sig på nått konstigt sätt..

  Drick tillräckligt med vatten också. Allt slagg ska ut.

  Och idag har jag bara ätit enligt LCHF hittills (förrutom på luchen då jag tog en nutrilett bar i brist på annat på jobbet) Det tar sig trots allt, min nedtrappning av kolisarna.
  Sen börjar jag om på den där viktresan nedåt. Ska ju ner en hel del……Räknar med MINST 1,5 år. Kanske 2 innan jag når målvikt. Hellre får det ta tid, än att jag ska stressa mig nedåt:)

  Kram Susanne

 4. Room of karma says:

  Tack för era tips här ovan! Imorgon är det jag som går er och köper cocsfett!!!!!
  OCh vet du vá Susanne, jag väger samma som jag gjorde för en vecka sedan nu. Jag tappade kilon dom första dagarna. Men sedan sa det stopp. Och nu har jag gått upp ett kilo igen och det känns i omfång:( Undra om jag äter för mycket kolhydrater och för lite fett? Nu kör vi cocos fett som du söta by moi tipsa om.

  Tack för att ni har lust att hjälpa mig. Åhhh vad jag är frustrerad just nu. Tänk om det inte fungerar på mig? Så får jag inte tänka, nu kör jag rakt av efter era tips!!

  kram CC

 5. Life's Silverlining and I says:

  ja jag har testat LCHF och det är inget för mig jag blev sjuk av det. jag vill inte förstöra för dig för för en del verkar det passa jättebra men jag gick knappt ner utan mådde bara jättedåligt, blev deprimerad osv och gjorde försök 3 gånger även på extravaganza med coaching stöd. Jag behöver kolhydrater thats it! Med matdagbok funkar det för mig. Men som sagt för vissa verkar det funka utmärkt men man måste visst äta mycket fett osv.
  lycka till! Kram!!!

 6. Jenny says:

  Tack för dina kommentarer inne hos mig.
  Jag äter kokosfett och gillar det mycket. Om jag någon gång äter Yoghurt skrapar jag i 1-2 msk. Jag smälter det tillsammans med mörk choklad och blandar med kokosflingor. In i kyl och du har goda snacks. Det finns kokosfett med och utan kokossmak. Jag gillar kokossmaken så jag köper Reneé Voltaires kokosolja.

  Du har fått många bra råd och jag tror också på att mjölkprodukterna kan dra iväg i kolhydratinnehåll. många är känsliga och kan bara äta ett minimum av detta. Bär, grädde och yoghurt får bli helglyx för mig. När jag blir sugen på något är det ofta salta saker. Äter ölkorvar, Brieost eller Kebabfefferoni.
  Tänk också på fettet. Jag blandar alltid ner en skvätt olivolja i alla röror jag jag.

  Lycka till.
  Kram/Jenny

 7. Mina finaste... says:

  Jag hade också lite svårt att gå ner när jag testade lchf, men så började jag äta lite mer kolhydrater igen och tränade med och då jäklar, då bet det 😀 Men det var ju bara för mig och det verkar vara så individuellt vad som funkar så lycka till! Kram

 8. Anonymous says:

  LCHF verkar helt hysteriskt! Och så mycket fett KAN inte vara bra! Du borde ända din livsstil och köra GI ist som är mkt enklare och hälsosammare. Så kan man äta livet ut. Då får du äta kolhydrater men långsamma sådana, och i små mängder. Jag äter mest fullkornsbulgur som tillbehör till kyckling eller fisk (äter inte fläsk o nötkött pga av hur djuren behandlas och för miljön). Jag äter aldrig vitt matbröd, och mkt sällan kaffebröd, men ibland unnar jag mig. Dricker bara vatten o mjölk (ett glas vitt på helgen iband) aldrig söta drycker.

  Jag äter ett par skivor grovt bröd varje dag, skulle inte klara mig helt utan bröd. Äter sällan pasta, potatis äter jag en ist för 2-3 st som förr. Äter MKT grönsaker som broccoli o blomkål som mättar jättebra. Jag oroar mig aldrig över hur stor eller liten en portion är, utan äter utefter hur hungrig jag är.

  Sen måste du ju röra på dig oxå! Jag väljer styrketräning 2 ggr/v och rider 2 ggr/v. Börjar löpa till våren igen oxå. Rör på mig 4-5 dgr i veckan.

  Man kan inte bara välja ngn hysterisk diet i några veckor och tro på underverk. Man måste lägga om livsstilen och tänka långsiktigt….

  /Vanja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *