Fläderblomssaft är sommarens höjdpunkt

Fläderblomssaft är en riktig klassiker som smakar sommar för mig! Hemgjord flädersaft är dessutom enkel att göra! När flädern står i blom gäller det att passa på – plocka fläderblommor och förvandla dem till saft tillsammans med citron, socker, citronsyra och vatten.

Recept

30 st klasar av fläderblommor

2 st citroner

1 1/2 dl vatten

1 1/2 dl strösocker

1 msk citronsyra

Skölj blomklasarna noga då de kan vara små djur på dom. Skölj citronerna noga sedan skär dom i skivor. Varva citroner och blommor i en bunke. Kok upp vatten och rör ner socker så det löser sig i vattnet. Blanda ner citronsyran. Häll över den heta sockerlagen över blommorna. Låt stå tills det svalnat. Ställ bunken under plast i kylskåp i 2-3 dagar.

Sila upp saften och häll det i plastbyttor och frys ner saften. Det är smidigt stt man sedan enkelt kan ta en sked ur byttan för ett glas när man önskar under året. På detta sätt blir saften aldrig dålig!

Man kan även göra saft på fläderbär dom kommer framåt hösten. Den har en helt annan mildare smak.

Njut dagen vänner❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *