Fick några intressanta svar av er läsare

Vilket underbart ljus vi har haft idag, så skönt när solen tittar fram!

Här om veckan skrev jag om min ”foglossning” smärta som jag har haft sedan jag var gravid för över 11 år sedan.

Det sägs ju att man kan inte ha foglossning efter flera år efter en förlossning, och ja så kanske det är? Men jag har fått några gensvar på detta inlägg i form av mail och svar här på bloggen att ni är några där ute som också har kvar smärtor i höften. Någon som har testat både träning, osteopat, kiroprator mm utan att få bort smärtorna detta är ju intressant. Är vi flera som har fått problem med höften efter graviditeter? Jag som trodde jag var själv om detta problem. Är ni fler där ute som har problem i höftpartiet? Det vore intressant att höra er historia! Och kanske kan vi stötta och tipsa varandra här på bloggen.

Min sjukgymnast fann att jag hade slämsäcksinflamation i både höften så hon gav mig en kortisonspruta i högra höften för 10 dagar sedan och det har gett mig ett riktigt bra resultat! Nu på fredag ska jag få en spruta i högra höften också vilket jag ser fram emot för det har verkligen hjälpt mig i det vänstra.

Så mitt tips till er som också går runt med smärta i höften kan jag rekommendera att söka upp en duktig sjukgymnast. Och kolla på höften med ett ultraljud. De fungerade bra för mig.

Ni missar väl inte nya säsongen Ikväll på tv 5 kl 21.00 Sommaren med släkten med följd av programmet Helt perfekt ?

Kram Carola

One thought on “Fick några intressanta svar av er läsare

 1. Anne Høidahl says:

  Hei Carola
  Tusen takk for at du skriver om dine langvarige svangerskaps-relaterte bekkenleddsmerter! Vi behøver fokus på dette kvinnehelseprobelmet!
  Dessverre er vi alt for mange som har slike smerter.
  Også i Sverige forskes det på dette fenomenet – dessverre tar det veldig lang tid før ny forskning blir kjent hos helsepersonell og befolkningen ellers…
  Kanskje kan flere ha interesse av å lese mer om det?

  For eksempel i bloggen Baking babies:

  Her: http://bakingbabies.se/2018/01/12/resonemang-om-langvarig-backensmarta/

  Og her: http://bakingbabies.se/2017/12/04/forskarkalendern-backensmarta-efter-graviditet/

  Her er link til en artikkel av Cecilia Bergström med flere om langvarig bäckenledsmärta etter graviditet: «Prevalence and predictors of persistent pelvic girdle pain 12 years postpartum» http://umu.diva-portal.org/smash/get/diva2:1152518/FULLTEXT01.pdf

  Lykke til med å finne god behandling for dine problem!

  Anne i Norge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *