Ett besök på Jernbruket i Floda

En trevlig kväll att minnas med god mat, gott vin och gott sällskap! Kollegorna tog med mig på en hemlig middag igår och vi landade på restaurangen Jernbruket i Floda som en avskeds-middag för mig. Så gulligt gjort av dom!

Järnbruket som ligger intill sjön Sävelången i Floda, är en restaurang som är specialist på kött. De är med i White Guide.

Mitt i ett gammalt magasin, en gång tillhörande Floda Järnbruk, har dom murat en vedeldade grill och det är runt den restaurangen drivs. De lagar det mesta av den mat dom serverar där. Kort- eller långgrill. Det spelar ingen roll, råvarorna står alltid i centrum, köttet köps från lokala bönder. Grönsakerna odlar dom antingen själva eller hittar även det hos de lokalt odlarna. Maten presenteras på ett mer rustikelegant sätt på grova skärbrädor. Miljön är rå och naturlig likt maten. Vi satt på träbänkar längst ena sidan av huset med utsikt över sävelången. Det var grönt och vackert så här års och kvällen var riktigt varm och fin. En liten oas från en stressigt vardag.

Jernbruket håller öppet på torsdagar från kl 16.00 och slutar nån gång på lördags natt…

En knapp halvtimmes tågresa från Göteborg ligger Floda. Och strax intill stationen ligger restaurangen.

Adress. Floda Stationsvägen 3. 44830 Floda. Tel:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *