En bricka med tonfisksallad med grönkålscips och brysselkålschips

Att laga nyttig och god mat är riktigt roligt.

Tonfisksallad med grönchips

70 gram tonfisk i vatten

2 msk gräddfil

1 mak majonäs

1/2 msk röd pesto

30 gram ruccolasallad

10 cm gurka

3 färska brysselkål

I dl färsk grönkål.

Tvätta och bryt grönkålen i små bitar, lägg sedan upp dom på en plåt. Tvätta och skala av brysselkålen i små blad och lägg dom på samma plåt som grönkålen. Häll ca 1 msk olivolja och krama in oljan i bladen väl, salta och peppra efter smak. Ställ in plåten i ugnen på 130 grader tills dom blir krispiga chips. Super goda att dekorera salladen med!

Blanda gräddfilen, majonäsen och peston till en kall dressing som du kan ringla över eller servera bredvid så man kan ta mängd efter tycke och smak.

Sedan sköljer du bara salladen och gurkan och lägg upp på en tallrik. Ta tonfisken och lägg på toppen av salladen. Dekorera med de grönachipsen. Chipsen gör att det blir en härlig krispig sallad. Och snyggt är det också!

Det ska vara gott att vara nyttig ?

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.