EN SÖT FRUKOST

Mitt älskade Socker denna morgon dricker ur mamma älsklingsmugg designad av Arne Jacobsen i min hemstickade och gosiga poncho.

.

.

.

.

..

.

Godmorgon Soliga Lördag!

.

Här hemma har vi just avklarat en riktigt söt frukost. Finns det något godare än spettekaka?!. För er som inte har ätit denna vackra kaka någon gång kan jag berätta att det är en blandning mellan maräng och sockerkaka. Konsistensen är som maräng och smaken är som sockerkaka.  En äkta spettekaka skall innehålla färska ägg, socker och potatismjöl.  I sommras besökte vi Johanna Jeppssons Spettkakasbageri Ab i Malmö. På detta ställe kan man gå in i bageriet och se hela tillverkningen, vilket jag verkligen tipsar er att göra om ni är i krokarna!

.

 Dessa bakverk är goda att äta när som helst på dygnet, vi tog en till frukost idag, hihihi.

.

Finaste lattemuggarna från Mölle Krukmakeri. Ett vackert svenskt hantverk! ( mer bilder från Mölle krukmakeri finner du här).

.

.

.

Att servera spettekaka med lättvispad grädde & körsbär – det är nog det godaste sättet att servera en spettekaka på, skulle jag tro?!.

.

.

.

Sockret startade frukosten med ett mycket viktigt telefonmöte och ett glas körsbärsjuice ♥♥♥

.

.

Familjens lilla busfrö ”Dockan”.

.

.

.

Ta vara på dagen vänner!

.

.

KRAM

6 thoughts on “EN SÖT FRUKOST

 1. Laila Söderblom says:

  Ljuvliga bilder som alltid ..
  och denna dag från ett frukostbord med sötsaker och sötaste av alla sötsaker är Sockret och Dockan

 2. Rita says:

  WOW vilken underbar start på en härlig och ledig lördag ! Bilderna är helt underbara ,Ser supergott ut.Önskr dej en underbar och härlig lördag.Kram Rita

 3. Linnea says:

  Hej Carola!
  Herregud va din blogg är fin.. det har den alltid varit iof! Har allt följt dig härifrån London under åren, ville bara säga ”well done” 🙂
  Kramar Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *