En ny film med Rolf Lassgård

en-man-som-heter-ove-foto-johanbergmark

..

Min absoluta favorit skådespelare Rolf Lassgård är en av Sveriges mest älskade och hyllade skådespelare och är flerfaldigt Guldbaggenominerad och belönad. Vi har sett honom i filmer som ”Jägarna”, ”Jägarna 2”, ”Efter bröllopet”, ”Den man älskar”, ”Det enda rationella”, samt i TV-serier som ”En pilgrims död” och ”Den fördömde”. Rolf har även gjort succé på scenen, bl a i rollen som mamman Edna Turnblad i musikalen ”Hairspray”. Nu är han högaktuell i vinterns stora succe film, En man som heter Ove.

.

En ny film med Rolf Lassgård

.

 Filmatiseringen av Fredrik Backmans succéroman ”En man som heter Ove” har premiär på juldagen och beskrivs av filmmakarna som en dramakomedi om oväntad vänskap, kärlek och vikten av att omge sig med ordentliga verktyg.

Filmen handlar om en 59-årige Ove som är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen. Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt och man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid.

 

 

 

Jag kommer vara bänkad på bion den 25 dec det är en sak som är klar med denna julen i år:)

.

Kram

2 thoughts on “En ny film med Rolf Lassgård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *