En Konfirmationsfest och ett konfirmationsläger på Hjälmareds Folkhögskola

En Konfirmationsfest inledde i lördags. Och en månads konfirmationsläger avslutades på Hjälmareds Folkhögskola.

En Konfirmationsfest och ett konfirmationsläger på Hjälmareds Folkhögskola

Att vara med om ett sådant läger och konfirmera sig är något som sker en gång i livet. Vår stora dotter var här på Hjälmareds Folkhögskolas konfirmationsläger för 4 år sedan och det är det bästa och roligaste hon gjort så nu i år var det lilla systers tur att medverka.

Vad är Hjälmareds Konfirmationsläger för något?

Konfirmandkursen genomförs under fyra sommarveckor och kännetecknas av några särskilda drag. Den har till uppgift att tydliggöra den kristna tron, vad gäller trosinnehåll, människosyn, samhällssyn, syn på demokrati, syn på världen i stort och smått, syn på natur och miljö. Kursen syftar till att i det teoretiska innehållet öka kursdeltagarens egen förståelse för den kristna tron i sin egen syn på densamma, syn på samhället, demokrati, miljö, människosyn. Avsikten är också att deltagaren skall stärkas för att vara bättre rustad att möta och delta i samhället med egen påverkan och eget engagemang i såväl rättigheter som skyldigheter.

Deltagarna bor på kursgården Hjälmareds Folkhögskola under hela 4 veckor. För många deltagare är det första gången dom bor borta från sina föräldrar och de får sköta sin tvätt mm själva. Det skapar nya kontakter och får vänner från olika delar av landet. Ett minne för livet! Dagarna fylls av lek, sång, sporter, äventyr och lektioner. Detta är ett mycket populärt läger som man får stå i kö länge för att få komma med.

På kursen är det varje år ca 60 konfirmander och tolv lärare och ledare samt fyra faddrar som konfirmerat sig på Hjälmared 1-3 år tidigare än lägrets deltagare.Ett samarbete med EFS i väst, Hjälmared folkhögskola och Svenska kyrkan i Alingsås.

När jag var ung på 80-talet så åt vi alltid smörgåstårta när det vad något vi skulle fira. smörgåstårta eller landgångar. Till det serverades det nästan alltid Herrljunga äpplecider.

Det är sällan man bjuder eller blir bjuden på smörgåstårta nu för tiden. Det är faktiskt dom mina föräldrar envisades med festligt med smörgåstårta. Vi valde att beställa en smörgåstårta från havet med lax och räkor. Den andra vad med skinka och rostbiff. Till det gjorde jag en exotisk sallad och ett stort fruktfat.

Nu är vi glada att få hem vår efterlängtade dotter igen.

Gör en bra dag vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *