En cykeltur för att njuta av naturen

Att rekommendera. Ett torrt gott picknicksvin i plastflaska. Anakena Sauvignon Blanc 2020.

Aromatisk, fruktig, mycket frisk smak med inslag av krusbär, päron, svartvinbärsblad och citron.

Pris 85kr. Nr 6571 på systembolaget.

Denna våren och sommaren har fått mig att ta mig ut i naturen till fots eller på cykeln en hel del. Jag samlar energi och kraft från naturen. Igår fick jag sällskap av min stora dotter på cykelturen som tog oss till Skår, Västrabodarne och tillbaks till Alingsås. Vi hade med oss Sushibowl, vitt vin och badkläder så det var helt fantastiskt mysigt. Vi har ju haft en riktig värmebölja den sista veckan så det var en varm och ljuvlig cykeltur med en vacker solnedgång vi fick uppleva.

Igår hittade vi en hel del blåbär i skogen också, vilket är en annan härlig energikälla att plocka svamp och bär i skogen. Nu hittade vi inte svamp utan en hel del blåbär. Så till helgen blir det till att ta på oss stövlar och ge oss ut i skogen för att leta efter sommarkantareller. För mig är midsommar startskottet för kantarelljakten och i år blir det inget undantag.

Men nu har det inte regnat så mycket, så det kanske är för torrt ute? Trots brist på regn kan den som vill hitta kantareller på flera platser landet vara möjligt? Bäst trivs svampen i blandskog med björk, gran och tall. Jag tar även med mig hinken för att plocka blåbär annars och det verkar det gott om i år?

Gör en härlig dag vänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *