EN BLÅ APELSIN I VARA

EN BLÅ APELSIN I VARA

 

EN BLÅ APELSIN I VARA

 

EN BLÅ APELSIN I VARA

Den tyska konstnären Katharina Grosse har genom ett fantasifullt och färgsprakande
helhetsgrepp förvandlat Vara Resecentrum till ett gigantiskt konstverk – Blue Orange

.

.

Tjingeling!

I helgen var vi i Vara bla. Och om man är i denna staden så får man inte missa den omtalade byggnaden, Blue Orange.

Hela byggnaden är målad i ultramarinblå färg – som om man lyft upp huset och doppat  det i denna pigmentstarka färg. Fem stora, färgskimrande skulpturer ser ut att glida ner från
taket, medan en sjätte skulptur har landat på andra sidan bangården. Likt en surrealistisk  meteroitsvärm ger de platsen energi och rörelse.  Katharina Grosse är en internationellt känd konstnär som ställt ut över hela världen.  Hon arbetar med konstens möjlighet att överskrida gränser och vill ge oss nycklar till att se – eller uppleva – vår invanda miljö med nya ögon. Hennes konstnärskap bejakar de möjligheter  som finns i en förändring och kan inspirera oss att våga göra drömmar till verklighet. Blue Orange har väckt uppmärksamhet, nyfikenhet och debatt långt innan det färdigställts.  Med sitt djärva konstverk har Katharina Grosse förvandlat stationsområdet i Vara till ett av de  starkaste utropstecknen bland svenska offentliga rum. Katharina Grosse är född 1961 i Freiburg. Hon är bosatt och verksam i Berlin.

Jag tycker det är spännande med originell arkitektur, gillar konst och att saker får sticka ut. Men detta huset kanske inte var en skönhet men den var banne mig origiell!

.

.

Nu måste jag fixa lite här hemma innan jag går över till jobbet.

 Snart kommer jag med en ny och spänade tävling här på bloggen, så håll utkik!!

KRAM

 

One thought on “EN BLÅ APELSIN I VARA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *