En amerikansk sommarfest

En amerikansk sommarfest

 

En amerikansk sommarfest


En amerikansk sommarfest

 

En amerikansk sommarfest

.

 

Godmorgon Måndag!

.

Visar er lite bilder från helgens amerikanska sommarfest hemma hos oss. Vi är två familjer som älskar USA och vi gillar allt från maten, livsstilarna och att allt är lite för mycket. I detta land kan man leva ut och ha riktigt roligt helt enkelt! Så när vi bestämde oss för några veckor sedan att vi skulle ha en amerikansk sommarfest så började vi spåna på hur skall man tolka den, USA är ju stort och det finns många sett att tolka USA. Vi valde att tolka det så här, vad är USA utan Disney? utan cowboys, indianer och Hawaii? Så vi körde en mix av allt detta.

Nu kommer ett regna av bilder nedan.

.

.

En amerikansk sommarfest

.

För att få den rätta känslan av USA så hyrde vi en pontiac från -58 och en chaufför som hämtade upp alla gästerna och körde hem dem till oss där min man stod och grillade hamburgare när dem kom. Tjejerna tyckte det var super kul att ragga runt ett varv på stan med denna bil innan vi åkte hem till oss.

.

IMG_3736

.

En amerikansk sommarfest

.

Under kvällen körde vi karaoke, quiz med tema på Disney och lite boll spel på gården. På tvn hade vi ett rullande Youtube musikvideon med gamla 80-tals filmmusik som miami vice, Top gun och Dirty dancing allt för att få den rätta känslan.

 

En amerikansk sommarfest

 

En amerikansk sommarfest

 

IMG_3786

 

IMG_3799

 

IMG_3792

 

IMG_3795

 

IMG_3819

 

Kolla in min mans mustasch hahaha. Han har odlat hela veckan för att få den rätta looken!

.

IMG_3808

,

Maten under kvällen var: Välkomst dricka amerikansk ljus öl (budweiser) och ölkokta blåmusslor med sting från söder, grönsaker med dipp. Middag: Hemma grillade nötburgare med allt, grillade majskolvar och sötpotatis pomfritt och aioli. Till efterrätt: Amerikanska pannkakor så klart med färska jordgubbar och blåbär och sirap. Viner som serverades under kvällen var från Kalifornien.

 

IMG_3823

.

För att få den rätta amerikanska känslan över serveringen av maten så köpte jag dessa korgar som man typ får på alla hamburgerställen hos Leila’s General Store där dem även sålde pappret i korgen och till hamburgarna.  Servetterna, flaggorna och lite kläder köpte vi på Buttericks vilket är en perfekt butik när man kör tema på festerna.

.

.

Nu måste jag kila till jobbet!

Vi ses lite senare.

Kram/Carola

 

One thought on “En amerikansk sommarfest

  1. Laila Söderblom says:

    Hej Carola! Härliga bilder från en lyckad temafest. Allt planerad in i minsta detalj ser jag med bästa musiken, maten, dukningen, kläderna och bilen. Så roligt att se. Blir inspirerad! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *