DOCKAN HAR ÅKT AMBULANS FÖR FÖRSTA GÅNGEN

Här har ni min älskade älskade lilla Docka. Hatt från Scotch and Soda, finns att klicka hem på bästa barnklädesbutiken Oii här. Scarf från Maison Scotch, jacka från Pomdelux.
Tjing!
Hoppas denna dagen aldrig kommer igen!
Oh my, vilken dag jag har haft idag. Om jag inte visst vad det vad för datum & dag idag så skulle jag lätt tro att det var fredagen den 13:e idag. Morgonen började riktigt illa med ett telefonsamtal som jag blev mindre upplyft av. (vill inte gå in närmare på det). Men det var riktigt trista nyheter!
Men dagen löpte på och allt gick bra på jobbet tills nästa telefonsamtal nådde fram till mig. Det var förskolan som berättade att min högt älskade lilla Docka hade hoppat från gungan och föll lite olyckligt och hade då slagit i rygg och bäcken. Hon är otröstlig vilket hon aldrig brukar vara (helt enkelt inte sig lik) samt att hon ligger helt still och har ont i ryggen. Hon känns dessutom mycket låg ( för lugn ). Ni kan tro att jag slängde allt som heter rotbrickor, sugar och handskar för att snabbt ta mig iväg till dagis med hjärtat i halsgropen!
När jag kom fram så låg hon där, helt stilla på rygg i soffan med en utav fröknarna brevid sig. Så liten, så rädd och hon hade så ont! Det bara högg till i mitt mammahjärta. Men jag och fröken konstatera snabbt att här behövs tillkallas en ambulans. Vi ville inte riskera något. Hon andades dessutom lite ojämnt samt så var hon lite lite blå om läpparna. I nästa sekund så var ambulansen på plats och fina sköterskan Ola tog hand om vår älskade lilla Docka. Men där på plats konstatera dom också att det inte var någon fara med ryggen. Hon hade ju så klart ont efter det fallet på ca 1-1,5 m från gungan. Men inga livshotande skador vilket vi var rädda för då! Någon gång vid detta ögonblick började jag andas igen!

Men Ola med personal vill ändå ta med Dockan till sjukhuset för att få en riktig läkarundersökning. Så för första gången i Dockans liv så har fått åka en riktig ambulans med riktiga ambulansmän som pratade och vårdade bara vår lilla Docka. Det var lite läskigt tyckte hon då. Citat av Dockan idag – Men att åka ambulans var mer läskigt än att se dom på gatan hemma i stan mamma.

Här kan ni se Ambulansnallen som hon fick utav den snälla ambulanssköterskan Ola med personal. Så nu har Dockan döpt denna nalle till Ola-Magnolia. Så charmigt namn. Hon är en riktig tokfia vår lilla Docka så Ola-Magnolia är ett mycket passande namn på en nalle som Dockan är en ny ägare till:)!.
Men nu är vi hemma och lill Dockan ligger och sover gott med sitt gossedjur grisen Magnus och den nya tillskottet Ola-Magnolia ♥ Men tänk vad fort ett liv kan vända när olyckan är framme. Jag blir skakis bara jag tänker på dagen och vad som kunde ha hänt. Tack gode gud att allt gick bra denna gång!
Slutet gott, allting gott!
KRAM

21 thoughts on “DOCKAN HAR ÅKT AMBULANS FÖR FÖRSTA GÅNGEN

 1. Lifestyle By Lena says:

  Å gode guuud att allt gick väl. Har gåshud över hela kroppen och blev alldeles tårögd när jag läste ditt inlägg. Vilken mardröm!
  STOR KRAM och njut av det lyckliga slutet..

  Lena

 2. Casa of Mia says:

  Men gud så läskigt och så skönt att allt gick bra till slut! Ett sådant samtal vill man verkligen inte ha, hu vad mycket oro det är ibland. Skönt att ni är hemma och att hon ligger och sover sött nu, kram

 3. Life's Silverlining and I says:

  Men åh vilken dag du haft! Så skönt att den slutade väl trots allt. Kan tänka mig hur du kände dig när du fick telefonsamtalet. Mys ordentligt nu tillsammans och hoppas det första samtalet inte är för allvarligt. Kramar fina du!

 4. Anonymous says:

  Tur att allt gick bra!
  Vilka fina kort på din lilla Docka! Och den hatten var helt ljuvlig på henne.

  kram <3 Maria

 5. House number 11 says:

  Hua! Jag blir skakig bara jag läser om det här! Usch och fy vilken dag! Tur att det slutade lyckligt!
  Du får gå in och pussa lite extra på henne!
  Kram Jenny

 6. Lena says:

  Vilken tur att allt gick bra!!!
  Jag förstår hur du kände dig, fick själv ett liknande samtal
  när min dotter var liten. Vi hade också turen att allt gick bra!
  Kram

 7. messan says:

  Åh, vilken tur att allt gick bra med lilla prinsessan. Man blir som mamma så orolig så det gör ont i hjärtat. Hjärtat stannar allt lite.
  Du får pussa på henne lite extra.
  Kramisar till er alla

 8. H`s enkla vardag says:

  Oh hua förstår precis hur du kände när du fick telefonsamtalet och innan man får klart för sig hur det står till! Har också fått liknande samtal för ngra år sedan! Tur att det gick bra! Hon kommer minnas ambulansfärden hela sitt liv, med lite stolthet skulle jag tro!
  Ge henne en extra kram i morgon!
  Kram Helena

 9. mitt liv som jag says:

  Nej usch och fy så otäckt! Det är väl det värsta som kan hända när ens barn gör sig illa. Skönt att höra att allt gick bra och jag hoppas att hon mår bra. Kram till er!

 10. Två Trappor says:

  Så skönt att allt gick bra!! Det måste varit såå otäckt, både för dig och för lilla gumman. Sköt om er! Kramar, M

 11. Husbysjutolfts says:

  värsta tänkbara situation. Tiden det tar innan man kommer fram efter man fått det samtalet är ju oändlig.
  Vår son var 3 år när han åkte ambulans första gången och fick oxå en liten söt nallebjörn. Vi brukar prata om nallen och den heter ambi, om när han fick den och nu när han är lite äldre och vet att det är prio1 när blåljusen är på brukar han fråga, var blåljusen på när jag åkte.
  Skönt för er att allt gick bra och att det inte blir några komplikationer.

  kram

 12. LIFE by TESS says:

  Meen, stackars liten! Aldig kul när barnen far illa. Hoppas hon mår bättre idag!

  Stor KRAM till er

 13. LIFE by TESS says:

  Nu blev det något datastrul tror jag men skrev precis att hjälp så tråkigt och stackars lilla tjejen! Hoppas hon mår bättre idag!

  Stor KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *