Det blir Gös till middag

Denna sommaren har Salma lax på salt sten varit vår favorit både som förrätt eller som snaks. Så enkelt att tillGa då man stoppa in stenen i frysen i 30 min innan man skär upp laxen i tunna skivor och lägger på stenen. Sedan droppar vi citron, river färsk ingefära, några färska mynta blad. Så enkelt och gott!

Alltså nu är det helt galet skönt i Sverige, vem behöver åka utomlands när Sverige visar sig från sin bästa sida med närmare 30 grader varmt i över 1 vecka. Jag njuter verkligen, och kvällarna är ljuvlig.

I lördags rökte vi vår Gös som vi hade fiskat här om dagen då vi var ute med våra vänners båt. Det är ljuvligt gott med rökt Gös, till det så vitlöksstekt vi färska primörer, delikatess potatis och stuvad grönkål.

Att duka bordet inför en bjudning är nog kanske ett sv det roligaste jag vet. Välja porslinet, glasen, tallrikarna, duken och i detta fall så köpte jag till och med ett drinkbord ni ser på bilden ? Men det är så roligt att duka upp fint utomhus nu när kvällarna är så fina.

Ha en fin kväll vänner!

❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *