VARSÅGOD HÄR KOMMER RECEPTET PÅ LAVENDELGLASSEN

 Med denna glass kan du få alla människor på fall, tro mig! Det finns inget barnen eller Daddy skulle säja nej till, om jag mutar dom med min hem gjorda lavendelglass. Skålen kommer från RICE. Till glassen drack vi lite gott Kusmi te i Ros och jordgubbs smak. Dessa burkarna är miniatyrer. Super bra ge bort presenter till te älskare.

 Så här går det till. Först så tar du ca 2 msk strösocker som du blandar med ca 3 msk lavendel. Sedan lägger du det i din mortel och bankar det tillsammans. Det kommer lukta ljuvligt i hela köket!
Då har du lavendelsocker, som för övrigt är jätte gott att strö över morgonfilen.
Min lilla mortel är en gammal murtel från Rosenthal. Den är  tillverkad till gammla apotek. Där dom smullade ner mediciner i denna lilla söta mortel. Den är värde full idag har jag förstått. kul!

  Lavendelglass.
Ingredienser
2 äggulor
50g florsocker
2dl lättmjölk
2dl vispgrädde
Ca 2 ,5- 3 msk torkad lavendel.
Lägg äggulor och socker i en glasskål och vispa samman. Koka upp mjölken i en kastrull. Häll mjölken i äggblandningen och vispa samman. Häll tillbaka blandningen i pannnan och rör oavbrutet tills blandningen tjocknar och bildar en film över skedens baksida. Blandingen får inte koka! Då skär den sig. Lyft bort från värmen och låt svalna. Blanda i grädden och lavendel (sockret). Häll blandningen i frysskålen med blandarbladet igång. Låt frysa till önskad konsistens. (obs du skall ha en glass maskin ).

När det kommer till lavendel. Hör efter med er lokala blomsterodlare. Så att er lavendel inte är besprutad! Man kan göra beställning på en ickebesprutad lavendel och dom är inte dyrare. Jag hittade massa torkad lavendel på Rosendals trädgårdar förra veckan. 45 kr knippen. Dom var garanterad ätvänligt stog det.

Och idag så bakade vi kladdkaka med massa goda färska bär till = mums!
En riktig frossa dag – semesterns sissta dag!
Godkväll alla fina!
Gaaah, vad mycket sötsaker det har varit idag! Först lavendlglass och kort där efter så slängde jag ihop en kladdkaka. Detta får jag ta igen i morgon. Det blir till att knyta på mig mina nike och ut i spåret!
Idag har vi bara slappat och ätit, hihihi. Det är allt gott ibland! För imorgon är semestern slut och jobbet kallar. Vår lilla Docka skall börja på stora avdelningen och vårt Socker börjar i andra klass nu till hösten. Det är stora äventyr som väntar  här i höst och starten är i morgon.
Nu skall jag ta och pyssla lite här hemma innan jag hoppar i säng med min nya mama tidning som kom i fredags med posten. Jag har inte hunnit öppna den än. Det är viktigt att få in rutinerna  på sömnen igen, inte lätt. Jag är nämligen en rikig nattuggla!
Vi ses imorgon!
KRAM
CC

14 thoughts on “VARSÅGOD HÄR KOMMER RECEPTET PÅ LAVENDELGLASSEN

 1. Victoria @ MY HAPPY HOME says:

  Tack för receptet, har tyvärr ingen glassmaskin, kanske går ändå? Jag börjar också att jobba imorgon men barnen är hemma med pappa en vecka till. Min äldsta börjar också i tvåan nästa vecka- visst går tiden fort?
  Kram

 2. ANNIXEN. says:

  Tack för receptet! Måste genast ta in kvistar av lavendel, hoppas att den inte regnat bort idag 😉

  Ha en jättemysig sista kväll på semestern och en fin vecka!

 3. Paulina says:

  Hello, thanks for leaving a comment on my blog. Unfortunately I don't know swedish and I'm only guessing what you wrote:) Best wishes from Poland. P.

 4. Lucie says:

  Tack så mycket för ett bra recept för lavendel glass … jag har semester nästa vecka, så definitivt prova det! Det kommer att vara händig, för mina barn omedelbar :-)))
  Ha en trevlig vecka börjar!
  kramar Lucy

 5. Room of karma says:

  Hej ni söta bloggare som kommenterar här hos mig!
  Glöm inte bort att berätta för mig om vad ni tycker om glassen när ni gjort den)! Jag vet att ni kommer att älska den. Och det skulle vara så kul att höra det:)För den är lika ljuvlig som den ser ut!!!!

  kram CC

 6. Sofia says:

  JAg dör va gott. Jag klickade hem en jättebillig rosa glassmaskin härom veckan. Ska prova när jag kommer hem. Din bilder är helt otroliga Carola! Du är sååå duktig!

  Natti natt

 7. Allt och/eller Inget says:

  Tack fina du för tipset!! Din lavendelglass ser fantastiskt ut!! Och det verkar som du ”känner mig”, för just glass skulle man nog kunna kalla för en craving hos mig nu. Glass i stora lass vill jag lova. Denna kommer jag garanterat prova om jag bara får ta i ätvänlig lavendel. Hoppas. Tusen tack, vad glad jag blev för tipset! Kram Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *