CANON 100/2,8 MACRO & GULT ÄR FULT?

Hej alla fina bloggisar!
Hur mår ni i dag? Här är det bara toppen. Vi är just hemkomna från småstadens ny öppnade MAX hamburgerrestaurang. Gissa om det är stort för oss i småstaden, hihihi.
Nu kommer det hända mycket tokiga saker på blogg room of karma en tid här framöver. Jag har nämligen fått hem en Macro objektiv till min vän Canon. Nu kan vad som helst hända känns det som. Dessa kort som jag lägger ut på bloggen nu är dom första korten som jag har tagit med detta objektiv. Utan att läsa instruktionsboken. Jag är helt okunnig i detta område. Men wow vad kul. Ni kommer få skratta rumpan av er av alla tokiga kort som kommer att läggas ut innan jag lärt mig. Men har ni tur så kan det komma ut fina kort också som får er att bli inspirerade, vem vet?

Gaaah, detta är inte så lätt att fota med! Så idag efterlyser jag tips av er duktiga bloggare som kan fota med Macro objektiv. Alla idér och tips är 100%  välkomna i kommentarfältet här nedan idag! Jag är av stort behov av era kommentarer idag! HJÄLP MIG!

Men bladen blev nog ganska bra va? eller …………
Kolla in nakenhundens lilla blöta nos! Hon har allt lite hår ändå? Nu snackar vi ZOOM …….
Men mycket korv som muta så satt hon riktigt stilla inför fotograferingen av mig här ikväll. Duktig vovve!

Men man ser detaljerna väl med detta objektiv! kolla in kanten där uppe på blocket.

 

Vad mörkret kommer fort nu på kvällarna! Jag som hade tänkt att ta mig en runda i spåret. Det är bästa att jag sluta blogga innan det blir för mörkt!

 

Önskar er en fin kväll!

 

KRAM
CC

21 thoughts on “CANON 100/2,8 MACRO & GULT ÄR FULT?

 1. Fyrasmå says:

  Om detta bara är början på ditt fotograferande med detta objektiv. Så kan det bara bli jätte bra!

  Duktiga du!

 2. some kind of wonderful says:

  Ha ha haa!! Du är för skön! Underbart med nytt objektiv! Har kollat in en massa jag med under sommaren, men kan inte bestämma mig. Men jag har ett på lut.. Ska bli kul framöver och se dina färdigheter med kameran : )

  Ja visst är det fina saker jag plockat ihop snart ; )

  Kram

 3. some kind of wonderful says:

  ihop snart… ? plockat ihop inne hos mig skulle det vara.. Är lite snurrig efter loppet tror jag..

 4. MOKKASIN says:

  Hej där fining!
  Det ser ju lovande ut vill jag lova! Heja dig!!
  Tror minsann att jag har ett sådant objektiv uppe på vinden(?). Jättegammalt men förmodligen helt dugligt fast jag vet i tusan hur man gör för att använda det… Du får skriva en beskrivning, TACK 🙂 Jag tror jag använde det tvärtom liksom (kan man det eller är jag helt ute o cyklar nu) för att fota absolut heeeela Grand Canyon i slutet av 80-talet. Så det blev sådär runt vet du.

  Eller det kanske du inte alls vet. Oj, vilket snurrig hälsning…
  Kram!

 5. Room of karma says:

  Vet ni hur sköna ni bloggare är?
  Den roligaste kommentaren jag någonsin har läst i ett kommentarfält är nog det jag läste här nu skrivet av Åsa.

  Skäggiga nakendamen …hihi (se ovan)

  Jag höll på att skratta ihjäl mig.

  Tack för den sköna kommentaren Åsa!

  Och till er andra söta bloggisar som skriver här vill jag bara säga I LOVE YOU!!!!!!!!!!!!

  kram och god natt!
  CC

 6. Att vara någons fru says:

  Macro är bannemig det bästa som finns! Det är bara övning och övning som gäller, snart lär du dig att flytta på dig själv istället för att använda zoomen 🙂

  Kram

 7. mammaxtre says:

  Att skratta rumpan av mig, det ser jag fram emot 🙂

  Max hamburgare är för övrigt de bästa burgarna, tycker jag.

  Om jag kunnat så skulle jag ha hjälpt dig, men tyvärr jag kan ingenting om makro.

  Ha skoj med objektivet.

  Kram

 8. JOHANNA says:

  Gult är INTE fult; det är en av mina nuvarande favortifärger 😉

  Fina bilder, tyvärr kan jag inte ett dyft om fotografering…

  Jag såg att du kommenterat på en annan blogg att du har problem med inlägg idag. Det har jag med, otroligt irriterande!
  Men jag läste runt lite på Blogger och hittade en genväg under tiden det är problem.. Gå in på din blogg via denna länken: http://draft.blogger.com så ska det gå att göra ett inlägg. Lite annorlunda och ovant, men jag lyckades så länge iallafall.

  Lycka till. KRAM Johanna

 9. Weronica - En mammas dag says:

  Skoj med ett nytt objektiv! Jag fotograferar mycket med fast optik 50mm: 1.8 som är ett porträttobjektiv med möjlighet till kort skärpedjup. Jag tycker dock att det är allround om man vill ta närbilder. Det är en vanesak att inte använda zoomen på kameran, utan att flytta på sig själv istället för att fånga vinklar och vrår. Fotografering handlar ju mycket om känsla, så det är bara att prova sig fram tusen gånger om 🙂 Varmt lycka till!

 10. Vardagslyx says:

  Åhhh, vad kul med ett nytt objektiv! Är så sugen på att köpa nåt nytt till kameran, men kan inte komma på vad jag behöver…!
  Bilderna är underbara!

  Kram Pernilla

 11. Fru Westman says:

  Hej du!

  Jag kan tyvärr ingenting om makroobjektiv, men jag skulle gärna vilja ha ett! 🙂
  Tycker att du har lyckats bra.

  Ha en bra dag!

  Kram Linda

 12. Vita Villan says:

  Ett tips när man fotar med Macroobjektiv är det att stå så långt borta från objektet sm möjligt för att få bättre skärpedjup. Då blir objektet i fokus och bakgrunden blir lite suddig!

  Det bästa tipset som jag har är att fota, fota, träna träna. Det är så jag har lärt mig samt att läsa andra bloggar som har tips och trix.

  Nu måste jag titta runt lite i din blogg, härlig blogg!

  Lycka till med fotograferandet!
  /Maria

 13. Anna/Rackarungar says:

  Men du behöver ju inga tips! Du är ju grym. Jättefina bilder. Jag använder som många andra 1,8 fast 50 och benen får flytta sig oftare än fingrarna. Och knäpp mycket. Läste på underbara Costas blogg att hon ofta tar interiörbilder utan att titta i sökaren, låter läskigt, men det kanske kan vara något. Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *