Bästa Gratis VPN

När det kommer till VPN-tjänster så skiljer sig helt klart de som är gratis en aning från de som kostar.

 

När det kommer till VPN-tjänster så skiljer sig helt klart de som är gratis en aning från de som kostar. Idag är det vanligt att de flesta använder sig av VPN för att kunna skydda sig från intrång när de surfar samt för att kunna ta del av material från andra länder/regioner. Det är ju som i de flesta fall alltid bättre kvalitet på tjänster man betalar för, men det finns faktiskt VPN-tjänster som är bra – trots att de är kostnadsfria! Så hur skulle man definiera den bästa gratis VPN tjänsten?

  •  Privat surf där din IP-adress är dold när du surfar!
  • Inbrottssäker – inga hackare ska kunna komma åt dig data då en bra VPN krypterar all din datatrafik (extra viktigt när du surfar på trådlösa, allmänna nätverk).
  • En bra gratis VPN blockerar ut reklam och annonsering (detta är inte så vanligt när det kommer till gratistjänster eftersom att reklam ofta finansierar tjänsten).
  • Många servrar att ansluta till – en bra VPN har ett brett utbud av olika servrar som man kan koppla upp sig på för den ultimata internetupplevelsen.
  • App – även om tjänsten är kostnadsfri så är det bra om den VPN du använder dig av också erbjuder en app som du kan ladda ner till din enhet.

Finns det några risker med att använda gratis VPN?

När det kommer till att använda sig av gratistjänster gällande VPN så är det tyvärr något högre risk än för en tjänst du betalar för. Det är en högre risk att t.ex tredje parter kan lyckas få tillgång till din data med en gratis VPN än en som kostar. Var därför alltid noga med vilken tjänst du väljer i slutändan om du ska använda gratis VPN. För dig som arbetar från datorn eller på annat vis har mycket data du vill skydda så är det en rekommendation att välja ett starkare skydd! En av de större riskerna gäller främst i de fall där man kopplar upp sig på allmänna nätverk, där det är en högre risk att obehöriga kan få tag i personlig information från din data eller mobil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *